Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Η υπερήφανη κατάργηση της ελληνικότητος

Σε κάποιο βίντεο-κλιπ στο Διαδίκτυο κάποιος Αμερικανός ‘κωμικός’ Ιρλανδικής καταγωγής ειρωνεύεται τη φράση ‘Proud to be Irish’ (= περήφανος που είμαι Ιρλανδός) που κάποιοι επιδεικνύουν στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους. Κατά τη γνώμη του εν λόγω κυρίου, περήφανοι μπορούμε να είμαστε μόνο για δικά μας κατορθώματα και όχι διότι «κατά λάθος» (δική του έκφραση) γεννηθήκαμε σε συγκεκριμένη χώρα. Κάπως έτσι φαίνεται να διανοούνται και όσοι μηχανεύονται έντεχνα την κατάργηση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, ‘δια λόγους συμβολισμού’ και ‘με βάση την οικονομική δυσχέρεια της χώρας’, κατ’ αρχήν στις ελληνικές διπλωματικές αποστολές της αλλοδαπής, αλλά τι στοίχημα βάζετε ότι αυτό θα είναι απλώς το πρώτο βήμα για πιο ριζικές μεταρρυθμίσεις;

Αν δεν έχετε ακόμη μολυνθεί με τον ιό της παγκοσμιοποιημένης απατρίας, μπορείτε να διαβάσετε στο ‘Αντίβαρο’ το σχετικό άρθρο του Κρίτωνα Σαλπιγκτή και να προσθέσετε την υπογραφή σας στη διαμαρτυρία που ετοιμάζει η σελίδα αυτή κατά της κατάργησης του εορτασμού. Αν σας πήρε ήδη η μπάλα, καλό σας ύπνο!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχή ανεπαίσθητα , στη συνέχεια όμως αδιάντροπα και προκλητικά , οι δήθεν διακεκριμένοι υπότροφοι ,που σταβλίζονται και παχαίνουν στα βουστάσια των μεγάλων πατέρων της παγκοσμιοποίησης , έκαναν ό, τι μπορούσαν για να χαροποιήσουν τον αφέντη τους .
Από θέση ισχύος , στην οποία ενθρονίστηκαν παρά την εξόφθαλμη αναπηρία τους , κατάφεραν μέσα σε λίγες δεκαετίες να ξεριζώσουν από τις καρδιές των Ελλήνων κάθε αξία που τους στήριζε και τους έτρεφε επί αιώνες .
Και δεν χρειάστηκε δα και τόση προσπάθεια για να το πετύχουν : Κατέλαβαν απλώς το καίριο υπουργείο (πρώην Εθνικής) Παιδείας , και μας κατάντησαν όλους «πρώην Έλληνες» !
Εκτιμώ πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής και αναβολών. Οι διαθέτοντες έστω και λιγοστά αποθέματα Ορθόδοξης Ελληνικότητας οφείλουν να βγουν μπροστά και να δηλώσουν με τόλμη τις αντιρρήσεις τους .
Το ΑΝΤΙΒΑΡΟ μας έβγαλε νικητές στον αγώνα κατά του ανοσιουργήματος της κ. Ρεπούση. Είμαι βέβαιος ότι και πάλι , για την εθνική μας γιορτή , θα καταφέρει να δώσει ακόμα ένα καλό μάθημα πατριδογνωσίας στους αφελληνισμένους προκαθήμενους . Πολιτικούς τε και εκκλησιαστικούς.

ΦΩΤΗΣ