Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Άσπρες μέρες


Από τη χθεσινή επίσκεψη του χιονιά στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ μου Αντώνη , ποιος μπορεί να αμφιβάλλει ότι ο Θεός θέλει τις ημέρες μας άσπρες σαν το χιόνι , κατάλευκες και φωτεινές . Δυστυχώς όμως ο ‘’έξω από εδώ ‘’ μας έπεισε πως οι μαύρες είναι πιο γλυκές και προπαντός οι… ρόζ !
Έτσι , δεν έμεινε πια ούτε ίχνος διάθεσης στον πλανεμένο λαό μας για να δει και να θαυμάσει τα έργα των χειρών Του. Λιγοστοί άνθρωποι πλέον υψώνουν το βλέμμα τους στον ουρανό για να απολαύσουν την λαμπρότητα των άστρων , κι ακόμα πιο λίγοι στέκονται με θαυμασμό και προσευχές δοξολογίας κάθε φορά που ο χιονιάς σκεπάζει τα πάντα .
Τώρα μάλιστα που η τυραννία του χρήματος επέβαλε στην πατρίδα μας μια ατέλειωτη ασέληνη νύχτα , το ‘’ταγκαλάκι’’ , όπως έλεγε κι ο γέρων- Παΐσιος , μας προσφέρει ως βάλσαμο το χρώμα το ροζ σε όλες του τις αποχρώσεις . Και σε κάθε έκφανση του συλλογικού μας βίου : ροζ εξωτερική πολιτική , ροζ άμυνα , ροζ τηλοψία , ροζ ποιμαντική , ροζ παιδεία και βάλε . Κι όποιος τολμήσει και μιλήσει για το λευκό , και μάλιστα σε συνδυασμό με το γαλάζιο και τον Σταυρό του Κυρίου , αλλοίμονό του.
Πού θα πάει όμως , όπου νάναι έρχεται το Πάσχα . Η διάβαση . Η Ανάσταση . Με ολόλαμπρο Ήλιο που γλυκαίνει τα πρόσωπα των πιστών και τυφλώνει τους ‘’ανοιχτομάτηδες’’ της απάτης και του σκότους .

ΦΩΤΗΣ

John Skabardonis είπε...

oxi agrio san to diko mas, alla par'ola auta poly omorfo to xioni sas