Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

‘Τα μουσικά ταξίδια του Μάρκο Πόλο’

Μια ασυνήθιστη όσο και πεντανόστιμη μουσική τράπεζα μας παρέθεσε χθες βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το γνωστό μουσικό σχήμα ‘Εν χορδαίς’. Τα μέλη του, με συντροφιά πολλούς εκλεκτούς προσκεκλημένους σολίστες και χορωδούς, μας ταξίδεψαν από τη Βενετία μέχρι την Κίνα, μέσω Κύπρου, Παλαιστίνης, Συρίας και Τουρκίας, με ήχους από ούτι και κανονάκι, λύρα και σάζι, τουμπελέκι και μπεντίρ. Το ένα έδεσμα/ήδυσμα καλύτερο από το άλλο, το ένα κείμενο πιο ευαίσθητο από το προηγούμενο (με την υπογραφή της Βασιλικής Νευροκοπλή, δείτε τα ΕΔΩ). Η μεταξωτή γέφυρα που ένωσε τη μεσαιωνική Δύση με την Άπω Ανατολή ξεδιπλώθηκε μπροστά σ’ ένα ακροατήριο που βίωσε μυσταγωγικά μιαν άλλη μορφή πολιτιστικής παγκοσμιότητας. Θερμές ευχαριστίες και ευχές για ανώτερα σε όλους τους συντελεστές.

Υ.Γ. Όσοι θέλουν, μπορούν να διαβάσουν ΕΔΩ την εμπειρία της Βασιλικής από το ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ για την πρώτη παρουσίαση του έργου (31/10/2009).

2 σχόλια:

Ntafouli Vilma είπε...

Θείε Αντώνη,
εμένα μου άρεσε πιο πολύ η μουσική,
Βίλμα.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Κι εμένα μου άρεσε η μουσική, Βίλμα. Αλλά την καλή μουσική την φτιάχνουν οι μουσικοί και τα όργανά τους. Όταν όλα αυτά είναι καλά, τότε και το αποτέλεσμα είναι ό,τι καλύτερο! Φιλιά!