Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Αστρικές αηδίες

‘Ο Ερμής ανάδρομος στον Κριό’ (ή κάτι παρόμοιο ακατανόητο) γράφει η οθόνη που παίζει σιωπηλά στον τοίχο του δωματίου, ενώ εξετάζω τον άρρωστό μου στο διπλανό κρεβάτι. Πάνω από το μυστηριώδες αυτό μήνυμα μια ευτραφής ξανθιά κυρία ερμηνεύει με άκρα σοβαρότητα στην πρωινή παρουσιάστρια επώνυμου τηλεοπτικού διαύλου που ακούει με το σχετικό ενδιαφέρον τον ‘χρησμό’ και τα μαντάτα που κομίζει στους Κριογεννημένους ο ‘ανάδρομος Ερμής’ (με την όπισθεν έρχεται ή μήπως κάνει κανένα αγωνιστικό ‘τετ-α-κε’ αναγκάζοντας τον Κριό να πατήσει απότομα τα ουράνια φρένα του και να αποστείλει στον Ερμή το παράσημο της ανοικτής παλάμης, ως γνήσιος οδηγός;). Έχω μια απορία: πιστεύουν άραγε όσα λένε οι αστρολόγοι ή απλώς έχουν βρει ότι υπάρχουν αρκετά κορόιδα στον κόσμο που μπορούν να τους τρέφουν πλουσιοπάροχα για να περιγράφουν τις υποτιθέμενες αναποδιές του Ζυγού, του Ταύρου ή του Υδροχόου;

4 σχόλια:

Σπύρος είπε...

Καλη σας μέρα. Δεν πιστεύω στα ζώδια και δεν πίστευα ποτέ, και για να πω την ειλικρίνεια μου όποτε τα διάβασα το έκανα για πλάκα και ποτέ δεν πήρα στα σοβαρά ότι έλεγαν :)

καλη σας μέρα

ήμνος είπε...

Αναμφίβολα το δεύτερο. Αλλά λίγο πολύ δεν ισχύει το ίδιο και στην πολιτική και στα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης και στο χώρο της Διαφήμησης κ.τ.λ.. Πολύ σπάνια συναντά κανείς ανθρώπους που να πιστεύουν αυτά που λένε και ακόμα πιο λίγους που να πράττουν σύμφωνα με αυτά που πιστεύουν.

Anastasios είπε...

Καλό μήνα.

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Και το χειρότερο, πάμπολλοι ηγέτες καθορίζουν τη στάση τους με βάση αστρολογικά πορίσματα!
Και μη χειρότερα!