Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Καλαθιές

Βλέπω στο τηλεοπτικό trailer το χθεσινό σκορ του αγώνα μπάσκετ των Bucks έναντι των Wizards και πάει να μου φύγει το σαγόνι: 148-129! Τι νούμερα είναι αυτά; Πότε προλαβαίνουν να σημειώσουν τόσους πόντους αυτοί οι άνθρωποι; Μπας κι έχουν διαφορετικό σύστημα βαθμολογίας των καλαθιών; Κι ο ‘δικός μας’ Γιάννης Αντετονκούμπο να μετράει 43 προσωπικούς πόντους σε έναν αγώνα; Κι αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο αποτέλεσμα που έχει σημειωθεί. Όπως μαθαίνω από τη Wikipedia, στις 13 Δεκεμβρίου 1983 οι Detroit Pistons νίκησαν τους Denver Nuggets με 186-184, μετά από τρεις παρατάσεις, μια και το παιχνίδι παιζόταν κυριολεκτικά στον πόντο. Άντε, και στους διακόσιους με το καλό!
     Κι ύστερα διαβάζω σε άλλο άρθρο ότι οι διακόσιοι πόντοι έχουν ήδη ξεπεραστεί κατά πολύ. Στις 12 Ιανουαρίου 1992, στο Εθνικό Πρωτάθλημα Κολλεγίων στις ΗΠΑ, το Troy State University της Αλαμπάμα διέλυσε το DeVry University της Ατλάντα με το αδιανόητο σκορ 258–141. Το κατόρθωμα αυτό δεν επαναλήφθηκε, και η επιστήμη του αθλητισμού έχει σηκώσει τα χέρια.
     Όποιος θέλει να δει το παιχνίδι αυτό, υπάρχει ολόκληρο στο YouTube.

5 σχόλια:

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Παίζουν οκτω λεπτά παραπάνω στο NBA και οι άμυνες είναι μαν του μαν.Επίσης στην κανονικη περίοδο είναι λιγο πιο χαλαροί.Στα πλεϊ Οφς σοβαρεύουν.Στην Ελλαδα οι περισσότεροι πόντοι έχουν μπει στο Ηρακλής - ΒΑΟ 170-94

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ευχαριστώ, π. Γεώργιε. Πάντα μαθαίνει κανείς κάτι...

Κωνσταντινος είπε...

Παντως φαινεται οτι αυτα τα μαμουθ -ρεκορ παρουσιαζονταιοταν η μια ομαδα ας πουμε αλωνιζει... και η αλλη παρακολουθει.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Δεν νομίζω, Κωνσταντίνε. Δεν βάζεις 120-140 πόντους μόνο παρακολουθώντας...

Κωνσταντινος είπε...

Ο αλωνιζων ειναι που βαζει αυτους τους ποντους . Ο αλλος απλα χαλαρωνει...