Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Παράδοξα

  • ‘Κλάδος ελαίας’. Αυτή είναι η κωδική ονομασία που δόθηκε (με αρκετή δόση κατάμαυρου χιούμορ, είναι αλήθεια) στην τρέχουσα επιχείρηση του τουρκικού στρατού εναντίον των Κούρδων στα προς την Τουρκία σύνορα της Συρίας, στην οποία μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί και πολλοί άμαχοι. Τα άτιμα τα κλαδιά της ελιάς, φονικά όπλα έχουν καταντήσει! Λιγότερα θύματα θα υπήρχαν αν οι φορείς τους κράδαιναν τσεκούρια και δόρατα.
  • Έληξε και για φέτος το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Όπως διάβασα, κάπου χίλια ιδιωτικά τζετ χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των υψηλών συνέδρων (κάποιες εφημερίδες σχολίασαν δηκτικά και το οικολογικό ‘αποτύπωμα’ τόσων πτήσεων), που η συλλογική καρδούλα τους καίγεται πιο πολύ για τα γράδα της σαμπάνιας τους παρά για το μέλλον του πλανήτη ή των κατοίκων του. Όπως διάβασα γύρω στα Χριστούγεννα, μέσα στο έτος που μας πέρασε οι 500 πλουσιώτεροι του κόσμου αύξησαν την περιουσία τους συνολικά κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Έγιναν άραγε ευτυχέστεροι; Πιο άνθρωποι;
  • Για να μην αφήσουμε και την ‘επέτειο’ να περάσει, κλείσαμε τρία χρόνια σήμερα με την πρώτη φορά αριστερά. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει άλλη τέτοια επέτειος στο μέλλον. Στο χέρι μας είναι. Κι ακόμη, διαβάζω ότι ο γνωστός Γιάνης θα αναγγείλει την ίδρυση νέου κόμματος. Προφανώς θέλει μια δεύτερη ευκαιρία να δοκιμάσει τις οικονομικές του θεωρίες, ή δεν κατάλαβε τι ακριβώς πέτυχε το 2015. Οψόμεθα.

5 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Γιατρούλη μου ξέρω ότι θα νομίζεις ότι σε ξέχασα.Είναι αδύνατον να ξεχάσω τόσο καλλιεργημένους ανθρώπους σαν κι εσένα.Δυστυχώς οι δύσκολες πια συνθήκες ζωής, τα όσα μας "γεμίζουν" ανελέητα το χρόνο μας κάνει αμελής και ξεχασιάρηδες στις υποχρεώσεις μας. Κάθε σου ανάρτηση ένα "μάθημα".Δώστε χαιρετισμούς στη σύζυγο και την αδελφή.Σήμερα συγκεκριμένα "τραβολογώ" δια της βίας το σύζυγο σε πνευμονολόγο στο κέντρο που ήμαστε γραμμένοι και...οψόμεθα!!!( ξέρετε κανένα τρόπο να του δέσω τα χέρια να μη καπνίζει;)Καλημέρα όλη μέρα!

Απόστολο είπε...

Όποιος καπνίζει έχει μια επιγραφή στο μέτωπό του που γράφει: "Είμαι βλάκας". Εγώ καπνίζω μόνο στον καφέ και έκοψα τον καφέ. Για άλλους όμως δεν είναι τόσο απλό. Όσο για τα άλλα στην ανάρτηση, νομίζουν ότι θα ζήσουν αιώνια. Καλά κάνουν μα η αιωνιότητα πάει από άλλον δρόμο.

Απόστολος-Γεώργιος Ι. Σοφός είπε...

Άφρονες πλούσιοι, νομίζουν πως ελέγχουν τον κόσμο... Στην πράξη δεν ελέγχουν τίποτα!

EYAGGELOS είπε...

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ "ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΑΙΑΣ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΦΡΙΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. ΕΡΩΤΗΣΙΣ, ΕΑΝ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ "H" ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ,Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ;

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ευάγγελε, νομίζω ότι η κίνηση αυτή θα υπαχθεί στα "Παράδοξα" του τίτλου. Άλλο σχόλιο δεν έχω να κάνω.