Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Παρανάλωμα

Το βίντεο που καταγράφει η κάμερα είναι συγκλονιστικό. Ένα μοναχικό αυτοκίνητο είναι σταματημένο κανονικά σε πάρκινγκ της εθνικής οδού. Μεσολαβούν λίγα δευτερόλεπτα βαθείας σιγής. Και ξαφνικά ένα ξέφρενο άλλο αυτοκίνητο (μια Πόρσε, όπως μάθαμε αργότερα) φεύγει από τον δρόμο, μπαίνει στον χώρο του πάρκινγκ και καρφώνεται στο σταματημένο αυτοκίνητο. Ακολουθεί μια μπάλα φωτιάς σαν αυτές που αγαπά να μας δείχνει το Χόλυγουντ στις θεαματικές υπερπαραγωγές του. Μόνο που εδώ χάνονται σε μια στιγμή τέσσερεις άνθρωποι.
     Πολύ θα ήθελα να γράψω κάτι ψυχωφέλιμο με αφορμή την Καθαρή Δευτέρα και τη Μεγάλη Σαρακοστή που άρχισε σήμερα. Ωστόσο η εικόνα που κυριαρχεί στη σκέψη μου είναι του ανθρώπου που πιάνει το κεφάλι του απελπισμένος καθώς βλέπει να καίγονται μπροστά του η γυναίκα και το μικρό του παιδί στο απίστευτο αυτό τροχαίο συμβάν. Πώς θα ζήσει αυτός ο άνθρωπος από εδώ και πέρα; Τι είδους παρηγοριά να βρει για την δραματική αυτή εμπειρία; Ας μην προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε το γεγονός. Ήταν παλαβομάρα ή έπαθε κάτι ο οδηγός και έχασε τον έλεγχο; Ούτε η νεκροψία δεν μπορεί να βοηθήσει μετά από ένα τέτοιο ολοκαύτωμα. Μόνο ας θυμηθούμε για λίγο στις προσευχές μας τον τραγικό επιζώντα μιας τέτοιας συμφοράς. Θα μπορούσε να είναι... ο καθένας μας. Κι ας φέρνουμε στο νου μας τέτοιες εικόνες κάθε φορά που πιάνουμε το τιμόνι: καλύτερα να φοβόμαστε παρά να σκοτωνόμαστε.

2 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Σιγή.

Λήμνος είπε...

Κι εγώ όταν είδα το video είπα "πάει αυτού του ανθρώπου του σάλεψε!" Κι όμως ο Υπάτιος με αξιοθαύμαστη πίστη και ψυχραιμία αντιμετωπίζει αυτό το σοκαριστικό συμβάν!!!!! έχω μείνει άφωνη!