Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Κινητικότητα

Μαζί με τα χιόνια, και κυριολεκτικά «σαν τα χιόνια», γύρισε χθες κοντά μας από την Αθήνα μετά την επιτυχή καρδιοχειρουργική του αποκατάσταση ο μικρός Κωνσταντίνος. Ο καιρός δεν επιτρέπει ακόμη να τον δούμε από κοντά, αλλά θα το κάνουμε το συντομώτερο. Φέρνω στο νου μου τον τόσο ωραίο στίχο από τις Ωδές των Αναβαθμών του Ψαλτηρίου: «Πορευόμενοι ἐπορεύοντο καὶ ἔκλαιον βάλλοντες τὰ σπέρματα αὐτῶν· ἐρχόμενοι δὲ ἥξουσιν ἐν ἀγαλλιάσει αἴροντες τὰ δράγματα αὐτῶν». Όπως και με τόσα άλλα πράγματα στη ζωή αυτή, ξεκινά κανείς με φόβο, μαυρίλα στην καρδιά, αγωνία για την έκβαση και τους κινδύνους που παραμονεύουν (ή που φαντάζεται) στο δρόμο, και γυρίζει αναπαυμένος, χαμογελαστός, ευτυχισμένος και ευγνώμων για το καλό αποτέλεσμα. Δόξα τω Θεώ.
     Εκτός από τις αφίξεις όμως υπάρχουν και οι αναχωρήσεις. Ένα πρωινό τηλεφώνημα με ειδοποιεί ότι ο παιδικός μου φίλος Παναγιώτης εξεδήμησε σήμερα από ανακοπή μετά από σοβαρό τραυματισμό σε δυστύχημα. Έχοντας ζήσει πολλές παιδικές τρέλλες από μικροί (πώς δεν πέσαμε σε κάποιο φωταγωγό σκαρφαλώνοντας στην ταράτσα του σπιτιού του; Ο Θεός ξέρει), χαθήκαμε για χρόνια και ξαναβρεθήκαμε αργότερα. Πάντα τακτικός στις μικροσυναντήσεις με παλιούς συμμαθητές, όπου ανακαλούσαμε τα... κατορθώματά μας. Τον είδα για τελευταία φορά πριν δυο μήνες στο γραφείο της αντιπροσωπείας που διηύθυνε, μου έλεγε τα σχέδιά του για τη σύνταξη. Και τώρα πήρε την οριστική μετάθεση για τον άλλο κόσμο. Ελπίζω σε κάποια γωνιά του Παραδείσου. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

2 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Δόξα τω Θεώ!

Λήμνος είπε...

Μετά από πολλές ημέρες μπήκα στο blog σου, αδελφέ μου! Με συγκινεί το ότι έχεις συνεχώς στο νου σου και στα γραπτά σου, τον Κωνσταντινάκο μας! Να είσαι καλά! Να είστε καλά όλοι όσοι με πολλή θέρμη και ειλικρινή αγάπη προσευχηθήκατε γι' αυτό το πλασματάκι. Ο Θεός μας τον "ξαναχάρισε" τέσσερις μήνες μετά τη γέννησή του . Οι γιατροί μιλούν για θαύμα. Ξέρεις πολύ καλά πως πριν γίνει η επέμβαση, ο αδερφός μας ο Γιάννης -ο παιδοκαρδιολόγος που έκανε τη διάγνωση, για κάποιον που ίσως δεν τον γνωρίζει-, έλεγε πως μόνο μ ' ένα θαύμα θα ζήσει. Η εγχείριση πήγε ανέλπιστα καλά, πέρα από κάθε φόβο και προσδοκία. Και η ανάρρωσή του φαίνεται πως πάει πολύ καλά. Η διάθεσή του είναι εξαιρετική! Όλο γέλια και χαρές. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες, στον Θεό, στην Παναγιά μας και σ' όλους τους Αγίους που προσέτρεξαν και μεσίτευσαν, στους εξαίρετους γιατρούς και τους προθυμότατους νοσηλευτές, σε όλους τους αδελφούς, γνωστούς κι αγνώστους που ύψωσαν χέρια και φωνή ικεσίας. Εύχομαι η ζωή που του χαρίστηκε να είναι ευχαριστιακή και αρχή της αιώνιας όντως Ζωής.
Για τον συμμαθητή σου που αποδήμησε εύχομαι να έφυγε έτοιμος και βρει ανάπαυση και χαρά εκεί που τελειώνουν όλες οι λύπες, οι πόνοι και οι στεναγμοί. Κι όλοι μας ας έχουμε το νου μας στα επέκεινα...