Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Αλλαγή

Ποιητής δεν είμαι, αλλά δεν αντέχω να μην παραθέσω το τρίστιχο που μου ήρθε στο νου σήμερα το πρωί:      ‘Εκεί που γύριζα αμέριμνος και σφύριζα
      και τα λουλούδια στα παρτέρια μύριζα
      ακούω κάποιους να φωνάζουν ΣΥΡΙΖΑ’.

 
Τα τελευταία χρόνια έδειξαν ότι το ‘πέρασμα’ κάποιων ποδοσφαιρικών ομάδων από την Α΄ στη Β΄ κατηγορία καλό τις έκανε, αναγκάζοντάς τες να διορθώσουν τα κακώς κείμενα μέσα τους. Κατά ανάλογο τρόπο, δεν βλάπτει να περνούν και τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας από τέτοιους υποβιβασμούς, όπως έγινε στις χθεσινές εκλογές. Ίσως τότε θα μάθουν να βλέπουν την ανάγκη για εθνική ομοψυχία και στρατηγική με διαφορετικό μάτι και όχι με το αγέρωχο βλέμμα του Βασιλιά Ήλιου (‘L’ etat c'est moi’). Ελπίζω μόνο η μέχρι τώρα αντιπολίτευση να δείξει την απαιτούμενη σύνεση ως κυβέρνηση και να μην επιχειρήσει να αποκτήσει κυβερνητική εμπειρία επαναλαμβάνοντας τα λάθη των άλλων. Διότι χρόνος δεν υπάρχει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει με πόση αξιοπρέπεια περνάς στη Β΄κατηγορία. Δυστυχώς για τον Σαμαρά, μας ρεζίλεψε ως χώρα ακόμα και με το άνανδρο φευγιό του. Κρίμα για έναν άνθρωπο ευγενούς καταγωγής όπως θεωρούνταν ότι είναι.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Συμφωνώ απολύτως. Και θυμούμαι το "τελευταίον εκβάν" του Δημοσθένη που κρίνει "έκαστον των πριν υπαρξάντων".