Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ψιλά γράμματα

Μέσα στην καυτή ειδησεογραφία περί Ουκρανίας και Μπανανίας, περί υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών, περί κομμάτων και κινημάτων, σίγουρα πολλοί θα χάσατε δυο από τις πιο σημαντικές ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας. Τις παραθέτω εδώ (η σειρά αξιολόγησης αφήνεται στην προτίμηση του κάθε αναγνώστη):
     - Απεργούν οι παραγωγοί μπακλαβά στην Τουρκία [ΕΔΩ]. Η αύξηση της τιμής του φιστικιού (απαραίτητη πρώτη ύλη για τη σωστή γέμιση) διπλασιάστηκε και πωλείται στη μαύρη αγορά [Σημ. Ευτυχώς πιστοί φίλοι του ιστολογίου φρόντισαν να μας ανεφοδιάσουν από τα Γιάννινα--τους ευχαριστούμε].
     - Γνωρίζατε τον Σερζ Ντασώ; Όχι; Ούτε κι εγώ. Έμαθα όμως προ ημερών ότι είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος Γάλλος (ξέρετε, είναι ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας που παράγει τα αεροσκάφη Μιράζ, και πολλά άλλα προϊόντα) και νο 69 στην παγκόσμια κατάταξη των ευκαταστάτων: μόλις δεκατρία δις ευρώ η περιουσία του. Ωστόσο, πρόσφατα καθαιρέθηκε από γερουσιαστής στη Γαλλία και ανακρίνεται από την αστυνομία για εξαγορά ψήφων [ΕΔΩ]. Συμβαίνουν λοιπόν και εις Παρισίους τέτοια πράγματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: