Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ιστορική μνήμη

Η γνωστή υπέρμαχος της θεωρίας του... συνωστισμού της Σμύρνης Μαρία Ρεπούση, πρόσφατα εκλεγμένη στο πιο βραχύβιο ελληνικό Κοινοβούλιο της ιστορίας, αποχώρησε επιδεικτικά από την ολομέλεια της Βουλής όταν ο Πρόεδρος Βύρων Πολύδωρας ζήτησε από το σώμα να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της γενοκτονίας του Πόντου που γιορτάσθηκε χθες σε όλη την Ελλάδα, επικαλούμενη μάλιστα την ‘ιστορική αλήθεια που πρέπει επιτέλους να μάθει το έθνος’. Ευτυχώς δηλαδή που αυτή και οι όμοιοί της έχουν κάνει τα πάντα για να μας ξεστραβώσουν!
     Κατά παρέκκλιση από την συνήθη πρακτική το σχόλιο κατονομάζει τα πρόσωπα όχι για να ξύνει πληγές ούτε από φιλέκδικη διάθεση. Απλώς καλό είναι να γνωρίζουμε τι μυαλά κουβαλάνε, σε όλα τα θέματα, αυτοί που επιδιώκουν την ψήφο μας, που εύκολα τη δίνουμε με βάση τα επιλεγμένα ωραία λόγια και συνθήματα που αραδιάζουν οι διάφοροι ‘αρχηγοί’.
     Για την ιστορία του πράγματος, στο YouTube μπορεί κανείς να αναζητήσει τη γενοκτονία του Πόντου (υπάρχει άφθονο υλικό). Το βίντεο με την καταστροφή της Σμύρνης βρίσκεται ΕΔΩ. Για να θυμόμαστε.

2 σχόλια:

Λήμνος είπε...

Δυστυχώς όχι μόνο η Ρεπούση και ο Βερεμής, αλλά και οι περισσότεροι Έλληνες δεν διαθέτουν ιστορική μνήμη. Μάλλον πάσχουν από γεροντική άνοια. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι ξεχνούν κολοσσιαία γεγονότα της ιστορίας μας.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η ηγεσία του κόμματός της έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση ότι ...δεν αποχώρησε από την αίθουσα σκόπιμα αλλά ...για προσωπική της ανάγκη!!!
Μ.Χ.(Μη χειρότερα)