Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Υποκρισία


Ανέκαθεν ήταν πιο εύκολο να ρίχνεις τον λίθο του αναθέματος στο βολικό θύμα, την οροθετική γυναίκα που βρέθηκε στο πεζοδρόμιο Κύριος οίδε υπό ποιες συνθήκες, σχεδόν πάντα ως αποτέλεσμα κάποιας εγκληματικής ενέργειας και σχεδόν πάντα υπό ανδρική πίεση. Ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι κυκλοφορούν γυναίκες φορείς του AIDS στους δρόμους και σπεύδουμε να προστατεύσουμε… τους ‘αθώους’ πελάτες που ικανοποίησαν τις ορέξεις τους όπως ήθελαν και τώρα σκέφτονται τους εαυτούς τους και (ίσως) τις συζύγους τους. Και πώς τους προστατεύουμε; Εκθέτοντας σε δημόσιο ‘λιθοβολισμό’ τα θύματα. Εύγε μας!

3 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Αισθάνομαι μια απέραντη ντροπή για την τόσο χυδαία και αισθητικά αποκρουστική διαπόμπευση αυτών των καταρακωμένων ψυχών τα σώματα των οποίων φέρουν και τα κλινικά σημάδια σοβαρών ασθενειών. Υποθέτω πως ξεπεράσαμε το σύνδρομο των προσωπικών δεδομένων, τώρα η κάθε ρωσίδα ναρκομανής που αργοπεθαίνει στην Αθήνα, αναφέρεται μαζί με το όνομα του πατέρα της και της μητέρας της (κατα την ελληνοορθόδοξη παράδοση).

Οι άνθρωποι που για δεκαετίες τώρα δεν έχουν τολμήσει να ξεσκεπάσουν κουκουλοφόρους που καίνε πανεπιστήμια και περιουσίες έντιμων ανθρώπων, διαπομπεύουν τώρα ανηλλεώς τα μεγαλύτερα θύματα της κοινωνικής παρακμής μας. Αστεγες ναρκομανείς κοπέλες που ξεπουλούν το σώμα τους για να ζήσουν μια ακόμα μέρα.

Αίσχατη ντροπή.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ακριβώς έτσι. Τα 'προσωπικά δεδομένα' έχουν εφευρεθεί για να συγκαλύπτουν την κάθε είδους ανομία, ιδίως των επωνύμων και των τέκνων τους. Τους άλλους, και τις άλλες, ας τις πάρει το ποτάμι της δημοσιότητας.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ένοιωσα κι εγώ όταν είδα δημοσιευμένες τις φωτογραφίες με τα ονομετεπώνυμα των δύστυχων αυτών υπάρξεων, που από την εμφάνισή τους και μόνο καταλαβαίνεις ότι πολύ αμφίβολο είναι αν είχαν πρόθεση να προκαλέσουν "βαρειά σκοπούμενη σωματική βλάβη", όπως λένε τα κιτάπια...Κατά τα λοιπά ο νόμος καλά καλύπτει τους υπόλοιπους που διαπράττουν άλλα σοβαρότερα.. (M.X.)Mi Xeirotera