Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Από δυο χωριά

Όταν παρεπιδημούσα στην Αλβιόνα, ένα καλοκαίρι η τοπική μας εκκλησία είχε προσωρινό ιερέα έναν παλαιό γνωστό μου από τη Θεσσαλονίκη κληρικό. Μετά από 1-2 εβδομάδες τον ρώτησα πώς έβλεπε την εκεί ελληνική κοινότητα, και μου απάντησε: «Έχει όλες τις αρετές και όλα τα ελαττώματα ενός ελληνικού χωριού».
     Θυμήθηκα τη ρήση του ακούγοντας όσα διαδραματίσθηκαν πρόσφατα σε γενική συνέλευση ιδιοκτητών παραθεριστικού οικισμού, όπου μια φατρία αμφισβητεί το διοικητικό συμβούλιο και τα πεπραγμένα του, και οι δυο πλευρές έχουν κάνει τους ενοίκους άνω κάτω καθώς δεν έχουν καμία διάθεση συνεννόησης, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνονται αποφάσεις, να μη λειτουργεί τίποτε, να μη γίνονται απαραίτητα έργα, να μη πληρώνονται κοινόχρηστα, και ούτω καθεξής.
     Με παραδείγματα όπως τα παραπάνω, μου γεννάται αβίαστα το ερώτημα αν στις 7 του επερχομένου Μαΐου η Ελλάδα θα διαθέτει αξιόμαχη κυβέρνηση, με συνεργασία παρατάξεων που να μπορούν να συνεννοούνται μεταξύ τους. Μη σπεύσετε να απαντήσετε. Σκεφθήτε μόνο πόσο καλά πήγε η Ελλάδα με τις κυβερνήσεις των ‘καθαρών εντολών’ που είχε την τελευταία δεκαετία.  

1 σχόλιο:

lpap είπε...

Σε ό,τι με αφορά ξέρω τι ΔΕΝ θα ψηφίσω κι όχι τι. Το τραγικό είναι πως δεν μπορώ να εμπιστευτώ και κανένα. Ειδικά κάτι χριστιανούς που για μια ακόμη φορά γυρεύουν να με σώσουν!!
Προβλέπω ακυβερνησία και θεωρώ πως όσοι κυβέρνησαν ως σήμερα την χώρα, από την ανεξαρτησία και μετά, υπήρξαν εντολοδόχοι και υποστηρικτές συμφερόντων. Ο Καποδίστριας ξεχώρισε και γι αυτό τον εξαφάνισαν οι Μαυρομιχαλαίοι!! Απλά στην πορεία κάποιοι διεκδικούσαν κι ένα κοκκαλάκι για την πατρίδα. Σήμερα ούτε αυτό!! Δυστυχώς.¨Εχει μεγάλο ενδιαφέρον η ιστορία, ειδικά από το μεσοπόλεμο και μετά. Εβτυπωσιάζεται κανείς βλέποντας ποιοί επιβίωσαν της πείνας, της Κατοχής αλλά και πως. Προσωπικά έχω ένα μόνιμο ερώτημα: γιατί πάντα να επιβιώνουν στα δύσκολα οι "κακοί"; Δεν μπορώ να βρω απάντηση, παρηγορήθηκα όμως στη σκέψη πως μπορεί ο Θεός να τους χρησιμοποιεί προς όφελος των υπολοίπων! Λέμε τώρα!! ;-)