Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Κινητά πάθη

Είναι κάποιες κινήσεις που τις μετανιώνουμε μόλις τις κάνουμε. Τι μου ήρθε στα καλά καθούμενα να αλλάξω κινητό τηλέφωνο, ιδίως όταν το παλιό (μερικών ετών δηλαδή) δούλευε μια χαρά; Έψαξα το πράγμα, είδα ότι είχα και ‘επιδότηση’, δελεάστηκα και από την πολύ καλή κάμερα του νέου, το αποφάσισα και έδωσα κι άλλα τόσα. Καινούργιο κόσκινο, και λοιπόν; Αν και της ίδιας εταιρίας, σχεδόν τίποτε δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο, οπότε άντε να διαβάσουμε ξανά το βιβλιαράκι με τα πολύ μικρά γράμματα και να αντιστοιχίσουμε τις οδηγίες στην συσκευή και τα μικροσκοπικά εξαρτήματα και σύμβολά της. Μάταιος κόπος. Πάντα κάτι θα προκύψει που θέλει καινούργια μελέτη και επιδιόρθωση. Η συσκευή συχνά συνδέεται στο διαδίκτυο κατά λάθος (χάρη στην οθόνη αφής), κάτι που θα φανεί στη χρέωση του προσεχούς λογαριασμού. Θα πρέπει να ακυρώσω τη συγκεκριμένη λειτουργία, που δεν την επιθυμώ ιδιαίτερα. Εξάλλου, πάνω στη χαρά μου πήρα πολλές και ωραίες φωτογραφίες, αλλά πώς να τις μεταφέρω στον υπολογιστή; Το παλιό καλώδιο USB δεν είναι συμβατό με το νέο τηλέφωνο. Αγόρασα καινούργιο, αλλά ο υπολογιστής δεν αναγνωρίζει τη συσκευή. Βρίσκω στο διαδίκτυο το λογισμικό που συνιστά ο κατασκευαστής, αλλά αυτό για κάποιο λόγο δεν επιθυμεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή. Και έπεται συνέχεια. Αν στη συσκευασία του τηλεφώνου έγραφε ‘Κουτί της Πανδώρας’ (ή Ασκός του Αιόλου), τουλάχιστον θα είχα μια προειδοποίηση. Καλά να πάθω, μεγαλοβδομαδιάτικα.

5 σχόλια:

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Άρα, καλά κάνω και παραμένω στην προ 3ετίας συσκευή...

Καλή Ανάσταση!

Ανώνυμος είπε...

Μια φιλη εχει ενα απο τα πρωτα mac laptop.Πηρε το iphone4 και δεν μπορει να το συνδεσει γαιτι ειναι παροχημενης τεχνολογιας.Θα παρει το macair για να λυσει το προβλημα της.Απλα σκεφτομαι οτι καποιες μικρες οι μεγαλες αλλαγες της τεχνολογιας της Apple απλ..α θα της παρουν 1200 ευρω.
Καλη ανασταση

Α. Παπαγιάννης είπε...

Τελικά η αντικατάσταση κάποιας ψηφιακής συσκευής θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη περίσκεψη ως προς τις μελλοντικές της συνέπειες. Έλα όμως που μας δελεάζει το εξωτερικό περίβλημα ή τα όποια άλλα καλούδια της... Και βέβαια, οι επιστήμονες του μάρκετινγκ ξέρουν πώς να μας σερβίρουν το δόλωμα, μαζί με το οποίο θα χρειαστεί υποχρεωτικά να καταπιούμε και το αγκίστρι και την πετονιά και όλα της τα βαρίδια.

GALINOS είπε...

Υπάρχει ένα λαμπρό...εγχειρίδιο, που λύνει πολλές απορίες εξ αυτών που γεννώνται σχετικά με την τεχνολογία.Το λένε Πρωπατορικό αμάρτημα και είναι η επι διδακτορία διατριβή του μακαριστού π. Ι Ρωμανίδη..Πολύ φοβάμαι οτι με την υπόσχεση της τεχνολογίας έριξε την Ευα ο αλλότριος..Προσοχή λοιπόν ιδίως στα επιτεύγματα της...Apple!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Γαληνέ, είχα την απορία αν το μήλο της Apple παραπέμπει στον Αδάμ και την Εύα ή στις τρεις θεές που ζήτησαν την κρίση του Πάρη για το ποια είναι η ομορφότερη (όχι ότι έχει και μεγάλη διαφορά...). Βέβαια υπάρχει και το δηλητηριασμένο μήλο που δάγκωσε η Χιονάτη στο γνωστό παραμύθι, που κι αυτό συμβολικό είναι. Λίγο απ' όλα λοιπόν!