Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Υψηλή κομμωτική

«Οι αγορές φοβούνται ότι αν και όταν, με τη βοήθεια του Μνημονίου, φθάσουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα και επομένως δεν έχουμε ανάγκη καινούργιου δανεισμού, τότε και μόνον τότε θα πάμε σε μια μορφή λελογισμένης χρεοκοπίας (αναδιάρθρωση), είτε με κούρεμα, είτε με επιμήκυνση, είτε με αναδιαπραγμάτευση επιτοκίου ή με έναν συνδυασμό όλων αυτών, ώστε να μειώσουμε το ύψος των τοκοχρεολυσίων που μας βαραίνουν» [Καθημερινή 14/4/2011].
Όπως φαίνεται, οι επιλογές μας κυμαίνονται ανάμεσα στο ‘κούρεμα’, την ‘επιμήκυνση’ (αυτό που γράφουν στα κομμωτήρια hair extensions) ή σε κάποιο συνδυασμό των δύο. Λοιπόν, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε γρήγορα κάποιον μαιτρ της κομμωτικής (haute coiffure στη γλώσσα του Στρασβούργου και των Βρυξελλών) να περιποιηθεί την κεφαλή μας, γιατί αλλιώς θα μας τα πάρουν όλα με την ψιλή μηχανή. Με άλλα λόγια, ενώ πάμε για ‘μαλλί’, θα επιστρέψουμε ‘εν χρω κεκαρμένοι’.

1 σχόλιο:

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Θα έπρεπε να υπάρχει και ένα τμήμα του ΕΣΡ που να βάζει πρόστιμα για την πάσης φύσεως κακοποίηση της γλώσσας μας από όλους αυτούς τους ανθρώπους των καναλιών και λοιπών ΜΜΕ!
Αμάν πια! (όπως θα έλεγαν και οι άσπονδοι γείτονες). Δεν αντέχεται αυτή η κακοφωνία!