Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Τα ασημικά ή το χρυσάφι;

Κάτι σε πιάνει όταν διαβάζεις επώνυμους αναλυτές που βυθοσκοπούν, είτε ‘σοβαρά’ είτε ειρωνικά, τη φράση ‘αξιοποίηση ή εκποίηση εθνικής περιουσίας’ και που περιορίζουν τη συλλογιστική τους στο αν θα πουληθούν ή θα ενοικιασθούν (για 5, 50 ή 500 χρόνια) ακίνητα του δημοσίου ή ελληνικές εκτάσεις. Θυμίζουν τον χωρικό που πήγε για εξομολόγηση για πρώτη φορά, και βγαίνοντας είπε: «Με ρώτησε ο παπάς αν έκλεψα κότες, κατσίκες και γουρούνια, και είπα όχι. Ευτυχώς δεν με ρώτησε για το βόδι». Ω αγαθοί, γιατί δεν διευρύνετε λίγο τον ορίζοντά μας με το να αναρωτηθείτε φωναχτά (διότι δεν νομίζω ότι δεν το κάνετε ήδη στη σκέψη σας) μήπως η ‘περιουσία’ δεν είναι απλώς αναξιοποίητες πολυκατοικίες ή παραθαλάσσια φιλέτα για τουριστική εκμετάλλευση, αλλά υπέδαφος, ορυκτός πλούτος, ‘αμφισβητούμενα’ ερημονήσια ή μεγάλες παραμεθόριες ζώνες (βλ. Θράκη) που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε χώρους ‘διευκολύνσεων’ (αυτή ήταν η φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ‘έδιωχνε’ τις βάσεις από την Ελλάδα το 1981) για στρατιωτικούς σκοπούς υπερμεγέθων δυνάμεων με διηνεκείς βλέψεις στην περιοχή μας; Μήπως όλη η υπόλοιπη συζήτηση είναι απλώς η ‘στάχτη στα μάτια μας’; Θα ευχόμουν από καρδιάς τα ερωτήματα αυτά να είναι απλώς αποκυήματα της αχαλίνωτης φαντασίας μου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ερωτήματά σου , Αντώνη μου, βασίζονται αναμφίβολα πάνω σε γεγονότα που τα ζούμε ολοζώντανα : Αποδοχή ύπαρξης γκρίζων ζωνών , άρνηση αναγνώρισης Α.Ο.Ζ. , πρωθυπουργική πρόταση για ανάδειξη της τουρκικής ως επίσημης γλώσσας της Ελληνικής επικράτειας , παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας , ανάκληση του Έλληνα διπλωμάτη από τη Βόρεια Ήπειρο γιατί μίλησε στα ελληνικά , σιγή επιφανών εκκλησιαστικών ανδρών , κατάληψη της πρωτεύουσάς μας από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες κλπ, κλπ. Δεν έχουμε αφήσει απούλητη ούτε τη μάνα μας ! Εδώ πρόκειται καθαρά για έγκλημα άριστα προμελετημένο ! Κι εμείς οι δήθεν ελληνορθόδοξοι πατριώτες τι κάνουμε ; Κοιμόμαστε δυστυχώς τον ύπνο του δικαίου ! Καμιά αγωνιστική διάθεση , κανένας ξεσηκωμός . Συσχηματιστήκαμε χωρίς ίχνος ντροπής …!

ΦΩΤΗΣ

Α. Παπαγιάννης είπε...

Πρόσφατο παράδειγμα: η περιοδεία του ΓΑΠ στη Θράκη. Όλες οι εξαγγελίες του ήταν για την 'μειονότητα'. Για τον ελληνικό πληθυσμό και τα προβλήματά του και το πώς θα επιβιώσει εθνικά, άλλα λόγια...

Ανώνυμος είπε...

Στη Θράκη περίμεναν να τον συναντήσουν ως Πρωθυπουργό τουλάχιστον τρείς Έλληνες Μητροπολίτες και ο Mr .GAP συναντήθηκε μονάχα με τον ψευτομουφτή …!


ΦΩΤΗΣ