Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

'Ελληναράδες'

Ακούσατε ποτέ π.χ. Άγγλους να χαρακτηρίζουν μερίδα συμπατριωτών τους ως ‘Αγγλαράδες’; Πώς θα το έλεγαν στα αγγλικά το αντίστοιχο επίθετο; Το ίδιο μπορεί να παρατηρήσει κανείς και για οποιαδήποτε άλλη εθνότητα. Μόνο οι Έλληνες έχουμε ανακαλύψει την κατηγορία (τόσο με την έννοια της ταξινόμησης όσο και με εκείνη της μομφής) των ‘Ελληναράδων’. Βέβαια μιλάμε και για ‘Γερμαναράδες’, αλλά αυτό αποτελεί απλώς κατοχικό κατάλοιπο. Είμαστε τελικά τόσο συμπλεγματικοί απέναντι στην εθνική μας ταυτότητα που δεν ξέρουμε αν μας πάει ή δεν μας πάει, αν πρέπει να τη φοράμε στο μέτωπό μας με καύχηση ή να την κρύβουμε επιμελώς στο τσεπάκι (μη τυχόν και μας κολλήσουν καμιά ρετσινιά...). Όταν βέβαια δεν την αποποιούμαστε τελείως. Τελικά, ίσως οι περισσότεροι Έλληνες (με την πιο αγνή και ειλικρινή έννοια του όρου) βρίσκονται εκτός των συνόρων της μαμάς πατρίδας, εκεί που η ελληνικότητα αποτελεί κοινωνικό συνδετικό κρίκο και όχι αντικείμενο χλεύης ή ισοδύναμο της ‘λέπρας’. Όσοι μένουμε στην επικράτεια, θα πρέπει να είμαστε είτε ‘γιαλαντζή’ είτε ‘Ελληναράδες’. Τρίτον τι αποκλείεται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ μου Αντώνη ,

Για ποια εθνική ταυτότητα μιλάμε ; Για εκείνη που διδάσκεται στα παιδιά μας από τους αφελληνισμένους και αντίχριστους φωστήρες του λεγόμενου παιδαγωγικού ινστιτούτου ή μήπως για εκείνη που έχει δουλικά ξεχαστεί ακόμα και στις αυλές των Μητροπόλεών μας ;
Η ιστορία μας παραχαράσσεται αυτές τις μέρες ασύστολα στα ΜΜΕ , και γελοιοποιούνται δημοσίως πανένδοξοι ήρωές μας ,και ούτε ένας πολιτικός , ούτε ένας σχεδόν ακαδημαϊκός δε βγαίνει μπροστά να πει μια λέξη αντίστασης σ’ αυτή την κατρακύλα ! Άσε του δεσποτάδες …Πού να μείνει καιρός από δεξιώσεις και πανηγύρια !
Τελικά ο αγώνας για ‘’του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία’’ μένει , όπως πάντα , στα χέρια του απλού λαού .
Και στη γραφίδα κάποιων Ελληναράδων …!

ΦΩΤΗΣ