Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Απο-Δελτίωση

  • Τώρα καταλάβατε γιατί γίνεται τόσος θόρυβος για το αν κηρύχθηκε ή όχι στις 25 Μαρτίου η Επανάσταση του ’21; Μα δεν ακούτε τα Δελτία; Δεν μαθαίνετε ότι στις 25 Μαρτίου θα είναι η ‘κρίσιμη’ σύνοδος (υπήρξε μέχρι τώρα καμία ‘μη κρίσιμη’;) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σύμφωνο σταθερότητας και τα επιτόκια δανεισμού; Είναι τώρα καιρός για να γιορτάζουμε εθνικές επαναστάσεις; Μόνο γιορτές με οικονομικό περιεχόμενο θα επιτρέπονται πλέον.
  • Τα Δελτία (πάλι) μας πληροφορούν ότι από αύριο, 1η Μαρτίου, αρχίζουν οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μικρή λεπτομέρεια: τα έντυπα δεν έχουν ακόμη εμφανισθεί στα ταχυδρομεία, ενώ η σχετική σελίδα στο TAXIS δεν λειτουργεί ακόμη. Τι ακριβώς νόημα έχουν αυτές οι προθεσμίες όταν de facto δεν μπορούν να τηρηθούν;
  • Τέλος, μαθαίνω ότι το Υπουργείο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τις διάφορες φοροαπαλλαγές. Ο αριθμός τους; Μόνο 900, απ’ ό,τι άκουσα! Κάποιες ίσως δικαιολογημένες, ως ελαφρύνσεις ή κίνητρα (π.χ. για παραμεθόριες περιοχές, οικογενειακά βάρη κτλ). Αλλά μερικές εκατοντάδες; Μήπως πίσω από καθεμία κρύβεται μια ‘μικρή Siemens’, με την ιστορία της; Γιατί δεν ανατίθεται σε μερικούς μεταπτυχιακούς φοιτητές να γράψουν τις διατριβές τους πάνω στο θέμα; Τουλάχιστον να βγουν και κάποιοι κερδισμένοι από την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: