Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ξενολαγνεύματα

Έχω γράψει παλαιότερα για τις συντομογραφίες που εφευρίσκουμε εμείς και έχουμε την απαίτηση να τις καταλαβαίνουν οι ξένοι μας. Τώρα κάνουμε και το αντίθετο. Έτσι διαβάζω π.χ. στην ιστοσελίδα της Καθημερινής για τον "CEO της τράπεζας". Έτσι μπράβο! Τώρα δεν απομένει παρά να ακούσω τον ΡΜ της χώρας να μου λέει ότι το GDP της GR αυξήθηκε και ότι το FO της σημειώνει διεθνείς διπλωματικές επιτυχίες. Και να αισθανθώ δυο φορές εθνικά υπερήφανος!

Σημείωση για όσους επιμένουν ελληνικά: CEO= διευθύνων σύμβουλος, ΡΜ= πρωθυπουργός, GDP= ακαθάριστο εθνικό προϊόν, GR= Ψωροκώσταινα, FO= υπουργείο εξωτερικών.

1 σχόλιο:

ΦΩΤΗΣ είπε...

Αγαπητέ μου Αντώνη, με συγχωρείς αλλά το σημερινό σου σχόλιο μυρίζει λιγάκι από αδιόρθωτες εμμονές και αγκυλώσεις των εφηβικών μας χρόνων!
Πάει τζάπμπα , αδελφέ μου, τόσος λονδρέζικος αέρας που ανέπνευσες ! Και με την δύναμη του λόγου ,που διαθέτεις, σιγά-σιγά θα μας πείσεις στο τέλος όλους ότι δεν υφίστανται γιά εσάς τους γιατρούς ούτε γκάϊτ λάϊνς , ούτε φόλλοου άπ , ούτε σλόου ριλίζ, ούτε άφτερ μίλ , ούτε ιν , ούτε άουτ ! Σε ποιό ιατρικό συνέδριο άραγε θα τολμήσεις να μιλήσεις αύριο χωρίς να κατέχεις άριστα την χρήση των παραπάνω ελληνικών ;
Μα επιτέλους και λίγος σεβασμός στη φωτιμένη Δύση δεν βλάπτει .
Οι άνθρωποι κάνουν ό, τι μπορούν γιά να μας βάλλουν στον ίσιο δρόμο κι εμείς , χωρίς ντροπή , αντιδρούμε σαν τους ημιόνους της Μεγαλονήσου...!
Αλλά γιά την γνωστή θεωρία της μετακένωσης του φιλέλληνα Κοραή , φαντάζομαι πως θα μας δώσεις την ευκαιρία να τα πούμε εκτενέστερα ...