Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Αλλαγή πλεύσης;

Είδαμε και ακούσαμε τους νέους υπουργούς. Καλή τους επιτυχία, για το καλό όλων μας! Όλοι τους είχαν την απάντηση "Δουλειά, δουλειά" προς τους άπληστους για δηλώσεις δημοσιογράφους που τους καταδίωκαν από γραφείο σε γραφείο. Κάνω την απλή σκέψη: ας αφήσουμε για κανένα μήνα (ή ακόμη και για τις πολυσυζητούμενες 100 ημέρες) τους εκλεγμένους πολιτικούς να κάνουν επιτέλους τη δουλειά για την οποία τάχθηκαν, χωρίς απανωτές ερωτήσεις, συνεντεύξεις, δηλώσεις, ειδήσεις και άλλα τέτοια δημοσιογραφικά φληναφήματα. Ίσως τότε να δούμε καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Περισσότερο και πιο συγκεντρωμένα δουλεύει κανείς όταν δεν χρειάζεται να μιλάει πολλάκις της ημέρας στα Μέσα.
Σίγουρα το κράτος χρειάζεται διοικητικές αλλαγές, κι αυτό είναι ένα από τα μέτρα που εξαγγέλλει (και καμιά φορά εφαρμόζει) κάθε νέα κυβέρνηση. Κάνοντας όμως τον συνήγορο του διαβόλου, αναρωτιέμαι φωναχτά: έχει ερευνήσει κανείς τί κόστος έχει (σε τροποποιήσεις υποδομής, σε πινακίδες, χαρτικά, σφραγίδες, τηλέφωνα, fax, αλλαγές ιστοσελίδων κ.α.) κάθε αλλαγή ονόματος ενός υπουργείου; Αν το ξέρει κανείς, ίσως αυτό να αποτελεί από μόνο του είδηση.

[Το σκίτσο του Α. Πετρουλάκη από την Καθημερινή 8/10/2009]

2 σχόλια:

Anastasios είπε...

Πάντως, η κατάργηση (!!!) του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης παραξένεψε πολλούς, ενώ σε άλλους δημιούργησε το άγχος να πρέπει να υπερασπισθούν μια τέτοια επιλογή.

Θα μας βγει, άραγε, σε καλό;

Α. Παπαγιάννης είπε...

Δυστυχώς φαίνεται ότι η επικρατούσα τάση για την "επίλυση" των εθνικών θεμάτων είναι να μη μιλούμε γι' αυτά ούτε καν να αναφέρουμε τα ονόματά τους, ώστε να συμπλέουμε πειθαρχικά στα κελεύσματα της Νέας Τάξης πραγμάτων στην περιοχή μας και όπου αλλού.
Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά απ' όσο ξέρω η Ευαγγελική ρήση "Όστις σε ραπίσει επί την σιαγόνα στρέψον αυτώ και την άλλην" λέγεται για πρόσωπα και όχι για έθνη. Οψόμεθα!