Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ρωμέικα

 Σκίτσο του Ηλία Μακρή (28/09/22)
 [Σκίτσο του Ηλ. Μακρή, Καθημερινή 28/9/2022]

Αντιγράφω από την πρώτη σελίδα της Καθημερινής (27/9): «H ελληνική κοινή γνώμη έμαθε πριν από πολλά χρόνια ότι μία γερμανική εταιρεία [δική μου σημ.: η Siemens] δωροδοκούσε συστηματικά κόμματα και στελέχη δημόσιων επιχειρήσεων, όλων των αποχρώσεων. Χθες έμαθε ότι, παρά τις πολλές αποδείξεις και την ομολογία ενοχής της εταιρείας, κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί. Κυρίως επειδή η εκδίκαση της υπόθεσης άργησε πολύ. Άλλη μία «πολύκροτη» υπόθεση ξεκίνησε με πολύ θόρυβο και κατέληξε στη μη απονομή δικαιοσύνης». Θυμάστε άραγε έναν Χριστοφοράκο που απασχόλησε για αρκετό διάστημα την επικαιρότητα τω καιρώ εκείνω; Ήδη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει και ζητεί εισαγγελική έρευνα για την όλη υπόθεση. Απορία ενός μη νομικού: γιατί τέτοιες παρεμβάσεις γίνονται μόνο όταν μια τέτοια υπόθεση έχει φτάσει κυριολεκτικά στο ‘αμήν’;

     Και ύστερα απορούμε και εξανιστάμεθα και αγανακτούμε όταν οι ξένοι ορίζουν ως αρμόδια ξένα δικαστήρια για την εκδίκαση τυχόν διαφορών με το ελληνικό κράτος (όπως π.χ. στην εποχή των μνημονίων). Μάλλον κάτι ξέρουν από ρωμέικο δίκαιο. 

     ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να αναζητήσουν τα σχόλια που κάναμε εδώ κατά καιρούς για το θέμα, γράφοντας Siemens στο πλαίσιο αναζήτησης στην επάνω αριστερή γωνία του ιστολογίου και πατώντας Enter.

Δεν υπάρχουν σχόλια: