Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Ανομία

 Αν τυχόν είχαμε καμιά αμφιβολία για την ηθική στήριξη που παρέχει η αξιωματική αντιπολίτευση (και πρώην – ευτυχώς! – κυβέρνηση της χώρας) στα καλόπαιδα (συγγνώμη για την παραποίηση του πρώτου φωνήεντος, για λόγους κοσμιότητος) που διαπόμπευσαν τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, αρκεί να διαβάσουμε τη δήλωση του κ. Φίλη (πρώην υπουργού παιδείας…) για να διαλύσουμε τις αυταπάτες μας. Τι μας λέει ο κ. πρώην; Προς Θεού, μη τυχόν χαρακτηρίσουμε φασισμό τέτοιες ενέργειες ‘αυτόκλητων τιμωρών’, διότι έτσι «αθωώνουμε πολιτικά τη Χρυσή Αυγή»! Καταλάβατε; Προφανώς οι ‘αυτόκλητοι τιμωροί’ δικαιούνται να σπάζουν, να μουτζουρώνουν, να ασχημονούν με πολιτικές πλάτες, και άρα όσοι τους μοιάζουν αθωώνονται πολιτικά. Μάλιστα.

    Πριν μερικά χρόνια γνωστό μου ζευγάρι πανεπιστημιακών καθηγητών πήγε στη Μόσχα για συνέδριο όπου η κυρία είχε μια εισήγηση. Στον σύζυγό της, καθηγητή στην ίδια σχολή, δεν επετράπη η είσοδος στο πανεπιστήμιο όπου γινόταν το συνέδριο, διότι δεν είχε ανάλογη ατομική πρόσκληση. Κάτι ανάλογο είδα παλιότερα και στην Αγγλία. Είναι πλέον καιρός το ξέφραγο αμπέλι που φύτρωσε με τη μεταπολίτευση στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας και που το καλλιέργησε η ‘προοδευτική’ πτέρυγα του πολιτικού φάσματος, να ανασκαφεί ριζικά και να πάψει να είναι φυτώριο ανομίας. Επιτέλους, στη χώρα αυτή δεν χρειάζεται ούτε αριστερός ούτε δεξιός φασισμός. Οποιοδήποτε μέτρο προς την κατεύθυνση αυτή δεν μπορεί παρά να έχει την επιδοκιμασία των νομοταγών πολιτών. Άλλωστε, «δικαίῳ νόμος οὐ κεῖται», αλλά μόνο «ἀνόμοις καὶ ἀνυποτάκτοις, ἀσεβέσι καὶ ἁμαρτωλοῖς, ἀνοσίοις καὶ βεβήλοις», για όσους έχουν λερωμένη τη φωλιά τους (ή σκοπεύουν να τη λερώσουν, με πρώτη ευκαιρία). Και όσο συντομώτερα ληφθούν τα μέτρα τόσο καλύτερα. Κάτι θα γλιτώσουμε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως, όμως, ευθύνονται και κάποιοι πανεπιστημιακοί που εξέθρεψαν ιδεολογικά από το 74 και δώθε, εν ονόματι του "αντιχουντισμού", τη συγκεκριμένη νοοτροπία της αναρχίας και της ασυδοσίας;
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το γεγονός ότι πανεπιστημιακοί καθηγητές, μαρξιστικών φρονημάτων, έσπευσαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπερασπίσεως νεαρών "αντιεξουσιαστών" που λεηλατούσαν και κατέστρεφαν τη δημόσια περιουσία και έκαιγαν την ελληνική σημαία;

Ανώνυμος είπε...

γιατρέ, δεν νομίζω ότι θα πάθουν τίποτα τα "καλόπαιδα".
Ο Μητσοτάκης έχει δώσει δείγματα γραφής και προς τα αριστερά: π.χ. άφησε ελεύθερη εν μέσω "πανδημίας" την διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων μπροστά στο Εφετείο εναντίον της Χρυσής Αυγής. Υποτίθεται ότι απαγορευόταν στην Αττική οποιαδήποτε σύναξη άνω των 9 ατόμων.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Σαφώς και υπάρχουν ευθύνες και σε πανεπιστημιακούς που αναδείχθηκαν μεταπολιτευτικά με βάση το "αγωνιστικό" προφίλ τους. Δυστυχώς η θεραπεία του φαινομένου είναι δύσκολη διότι μπορεί να οδηγήσει σε γεγονότα τύπου 2008 (Θεός φυλάξοι!).

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ = ΑΛΩΣΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ,ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ ΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ,ΜΕΙΩΣΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ,ΑΥΞΗΣΙΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΑΣ....ΓΕΝΙΚΑ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ.