Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Κάπως έτσι...

 

3 σχόλια:

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Εγω νομίζω ότι κανείς δεν αρνείται την ύπαρξη του covid.Αυτό που αρνούμαστε είναι η τρομοκρατία και η στέρηση των ελευθεριών μας Πείτε στα κορίτσια ότι πάω εγώ χωρίς μάσκα και γάντια.Ετσι και αλλιως σε λίγο θα έχουμε παρατήσει τους ασθενείς μας(από πάσα ασθένεια) μόνους τους,χωρίς καμιά παρηγοριά Παρά να μη ζω καλύτερα να πεθάνω.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Πάτερ Γεώργιε, ευχαριστώ για το σχόλιο. Η εικόνα είναι συμβολική μιας νοοτροπίας και δεν υπάρχει ζήτηση πουθενά. Ανάμεσα στα άκρα υπάρχει πάντα η μέση, βασιλική οδός, ο δρόμος της καμήλας του Αισώπου, τον οποίο όμως περιέργως κανένας δεν ακολουθεί (προφανώς μας αρέσουν οι ακραίες θέσεις, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη μεριά). Αν τυχόν ακουστεί επίσημη θέση ότι "τα πράγματα δεν είναι και τόσο σοβαρά", την επόμενη μέρα θα έχουν ξεσαλώσει οι πάντες. Ζητώντας το κάτι περισσότερο έχει κανείς την ελπίδα ότι θα επιτύχει μια κάποια ισορροπία. Ας μας φωτίσει ο Θεός να την επιτυγχάνουμε χωρίς την ανάγκη εκφοβισμού, και χωρίς να υποψιαζόμαστε φαντάσματα σε κάθε γωνία.

Λήμνος είπε...

Αν τηρούμε τα στοιχειώδη μέτρα (Χέρια, αποστάσεις, μάσκες), δεν μας πιάνει κανένας πανικός, ούτε σταματάμε να ζούμε. Αν δεν τηρούμε τα μέτρα, αυξάνουμε τις πιθανότητες να αποδημήσουμε προς Κύριον, ίσως και να στείλουμε κι άλλους στον Κύριο. Απλά πράγματα που τα έχουμε κάνει πολύπλοκα με τις συνήθεις μας μεθόδους: αμφισβήτηση των επαϊόντων, ανυπακοή, κατάχρηση της ελευθερίας μας!!!!