Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Αναχωρήσεις

Κάτι μοιάζει να έχει το τέλος του Γενάρη. Λες κι ανοίγει μια πόρτα και περνούν από τον προθάλαμο της πρόσκαιρης ζωής στο σαλόνι της αιώνιας άνθρωποι γνωστοί (κι άλλοι πιο αφανείς), αφήνοντας πίσω τους αχνάρια της διέλευσής τους και μνήμες αγαθές και έργα που «ακολουθεί μετ’ αυτών» κατά τη διατύπωση της Αποκάλυψης. Έτσι, ανατρέχοντας στα τελευταία χρόνια, θυμάμαι ότι τέτοιες μέρες έφυγαν από τον ορατό κόσμο ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο π. Θεόφιλος Ζησόπουλος, ο π. Μάξιμος Ψιλόπουλος, η Έλενα/αδελφή Φιλαρέτη, ο γνωστός σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο συνάδελφος και φίλος Γιάννης Ζαχάρωφ (εμπνευστής και ιδρυτής του περιοδικού 'Ιατρικά Θέματα' του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης), και μόλις χθες ο μουσικοσυνθέτης Χριστόδουλος Χάλαρης (απ‘ αυτόν πήρα την αφορμή για τις σκέψεις αυτές). Καθένας στον δικό του χώρο δημιούργησε, δίδαξε, παραδειγμάτισε, έγραψε μια μικρή ή μεγαλύτερη ιστορία. Ας ευχηθούμε την μακαρία ανάπαυση σε όλους.
     Χωρίς καμιά διάθεση σύγκρισης ή αποτίμησης του έργου όλων των άλλων, δεν αντέχω στον πειρασμό (λόγω επικαιρότητος) να αναρωτηθώ, έστω ρητορικά: θα περνούσε ποτέ η ‘συμφωνία των Πρεσπών’ με αρχιεπίσκοπο τον Χριστόδουλο;

5 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Εξαιρετικός ο Χ.Χάλαρης. - Όχι, δεν θα περνούσε και πολλά άλλα γι' αυτόν και έπρεπε να φύγει.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

"..ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΑΠΟΘΝΗΣΚΟΝΤΕΣ ΑΠ'ΑΡΤΙ.."ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΚΕΦ.14,ΕΔΑΦΙΟ 13. ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ "ΟΙ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΑΠΟΘΝΗΣΚΟΝΤΕΣ"

Σύναξη Νέων Παλαιοχωρίου είπε...

Κύριε Παπαγίαννη χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε,

Είμαστε συχνοί αναγνώστες των άρθρων σας και παίρνουμε το θάρρος να σας ζητήσουμε, εάν το θεωρείτε σκόπιμο και ψυχωφελές, να προβάλετε την νέα μας προσπάθεια για ποιοτική ψυχαγωγία-ενημέρωση, χωρίς σκοπιμότητες και κρυφές ατζέντες. Πληροφορίες θα βρείτε εδώ:

Σύναξη Νέων Παλαιοχωρίου

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

εκ της Σύναξης Νέων Παλαιοχωρίου

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ευχαριστώ για τις επισκέψεις σας. Καταχώρισα ήδη το ιστολόγιό σας στη στήλη "Ρίξτε μια ματιά κι εδώ", και εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας. Ίσως τις προσεχείς μέρες γράψω και κάτι σχετικό.

Σύναξη Νέων Παλαιοχωρίου είπε...

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε με ιδιαίτερη χαρά!

Το δικό σας ιστολόγιο είναι ήδη καταχωρημένο στα "Προτεινόμενα" εδώ και χρόνια.

ΣΝΠ