Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Με τα μάτια ανοιχτά

«Εἰ τυφλοὶ ἦτε, οὐκ ἂν εἴχετε ἁμαρτίαν· νῦν δὲ λέγετε ὅτι βλέπομεν· ἡ οὖν ἁμαρτία ὑμῶν μένει». Με τη φράση αυτή απάντησε ο Κύριος στους Φαρισαίους που διαμαρτυρήθηκαν για τα σχόλιά του μετά τη θεραπεία του εκ γενετής τυφλού [Ιωάν. 9:41]. Τα ίδια λόγια θα μπορούσε κανείς να απευθύνει και στους 153 του ελληνικού κοινοβουλίου που ενέκριναν με την ψήφο τους τη ‘συμφωνία των Πρεσπών’ (ακριβέστερα, τη συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας). Αν οι 153 ‘βολευτές‘ ήσαν πολιτικά και νομικά αόμματοι, θα είχαν κάποιο ελαφρυντικό. Επειδή όμως ισχυρίζονται ότι βλέπουν και ότι με ορθάνοιχτα τα μάτια υπέγραψαν το κείμενο που τους σέρβιραν οι επιτήδειοι μάγειροι της διεθνούς γεωστρατηγικής, έχουν ακέραια την ευθύνη για τις τυχόν μελλοντικές συνέπειες της υπογραφής τους. Η 25η Ιανουαρίου θα μείνει στην ιστορία για δυο λόγους (2015 και 2019), τον ένα χειρότερο από τον άλλο. Χαρίζουμε σε όλους την ειλικρινή και αμέριστη περιφρόνησή μας μέχρι τις επόμενες εκλογές, οπότε ελπίζουμε να περάσουν οριστικά στην πολιτική λήθη.

4 σχόλια:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΤΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. "....ΤΙΣ ΗΜΥΝΘΗ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΤΑΙΕΙ Η ΓΛΑΥΞ Η ΘΡΗΝΟΥΣΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΡΕΙΠΙΩΝ;ΠΤΑΙΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΣΑΝΤΕΣ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΑ ΕΠΛΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ." ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ (1851-1911).

Απόστολος-Γεώργιος Ι. Σοφός είπε...

Μέσα στα άλλα, επί 30 χρόνια δεν καταφέραμε να "πείσουμε" κανέναν από τους πραγματικούς και ψεύτικους συμμάχους μας. Στην καλύτερη περίπτωση (τώρα το δείχνουν και απροκάλυπτα) η υπόθεση της Μακεδονίας μας ήταν γι'αυτούς ένα "γαρμπούνι" (μολυσμένο σπυρί) του δέρματος...

Απόστολο είπε...

Έχω γράψει ήδη. https://sarandides.blogspot.com/2019/01/150-3.html. Με κόπο συγκρατήθηκα για να κρατήσω ένα επίπεδο λόγου. Κάπου με ξέφυγε αλλά δεν μετανοώ.

Κωνσταντινος είπε...

Ζουμε τωρα κατι αναλογο με την "Ανταλκιδειο ειρηνη" μετα τους Περσικους πολεμους και θελω να πιστευω ειμαστε λιγο πριν την εκρηξη"Φιλιππος-Αλεξανδρος"και συμμορφωση βορειων γειτονων,αει μη φιλων,και μηδιζοντων εντος συνορων.Νομιζω το λαθος εγινε απο τους Σπαρτιατες...τον Κολοκοτρωνη και αλλους ...που εκτος του Εφιαλτη και του Νενεκου δεν "αποστειρωσαν" και την φυτρα τους ωστε στην μνημη μας αυτο αποτρεπτικα να μεινη εις τους αιωνας.ΥΓ. Που ειναι το...ΤΟ ΔΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΣΟΙ ΔΟΥΝΑΙ ΟΥΤ ΕΜΟΝ ΕΣΤΙ ΟΥΤ ΑΛΛΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΝ ΤΑΥΤΗ...