Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Πονάει κεφάλι...

Η Λίνα Γιάνναρου παραθέτει στην Καθημερινή [Δημιουργική γραφή, 6/3/2018] πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας, που ζητάει από το υπουργείο παιδείας να καταργήσει τον διεθνή διαγωνισμό PISA που γίνεται αυτή την εποχή σε 70 χώρες, διότι «στηρίζεται και προωθείται από τον ΟΟΣΑ» και «εισάγει και εδραιώνει αποκλειστικά την ωφελιμιστική αντίληψη για τη γνώση... που φέρνει άμεσα οφέλη... σε βάρος της γενικής μόρφωσης». Το άρθρο επισημαίνει ότι στον τελευταίο διαγωνισμό του 2015 η Ελλάδα ήλθε 32η ανάμεσα σε 35 χώρες (σχεδόν χρυσό μετάλλιο δηλαδή...). Κι επειδή δεν μας αρέσουν οι επιδόσεις μας, να καταργήσουμε τον διαγωνισμό. Απλά πράγματα.
     Δυστυχώς το ‘ψάρι’ της παιδείας (ντρέπομαι να τη γράψω με κεφαλαίο) στη χώρα μας βρωμάει από το κεφάλι, ή μάλλον από τις σοφές κούτρες των κομματικών συνδικαλιστών της εκπαίδευσης, που έχουν τόση σχέση με τα γράμματα και τη γενική μόρφωση όση και οι ιθαγενείς του Αμαζονίου με το αλπικό σκι. Όταν μεθαύριο οι μαθητές τους θα ψωμοζητούν, υποθέτω ότι αυτοί θα τους βρούνε δουλειά. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ,είναι απίστευτα ημιμαθείς οι καθηγητές (οχι ολοι!)της μέσης εκπαίδευσης.

Απόστολο είπε...

Στην Πρωτοβάθμια να δείτε χάλι! Ποιά Παιδεία; Στο φιλότιμο μερικών ακουμπάμε. Τουλάχιστον να δίδονταν εκπαίδευση! Ούτε κι αυτό. Ένα τεράστιο Τίποτα. .

Ανώνυμος είπε...

Είναι καί νά γελάς!!!αμα θυμηθώ τί λέγαν οι καθηγητές στον σύλλογο...χαχαχχαχααα