Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Εμπάργκο

Εκεί που κοντεύαμε να ξεχάσουμε τον Ψυχρό Πόλεμο με τον οποίο είχαμε μεγαλώσει, να που και πάλι ‘μιμνησκόμεθα ημερών αρχαίων’. Ανατολή και Δύση. Οικονομικός πόλεμος, αμοιβαίες κυρώσεις, απαγορεύσεις, περιορισμοί, με συνέπειες τύπου ντόμινο για πολλές οικονομίες όπως η δική μας, που μετράνε ακόμη και τις μικρότερες πιθανές απώλειες, πόσο μάλλον τις μεγαλύτερες. Η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα. Νταηλίκι από τη μια, μαγκιά από την άλλη. Αμοιβαίες κατηγορίες: «Εσείς υποκινείτε τους αντάρτες της Ουκρανίας», «Εσείς στηρίζετε τους φασίστες της άλλης πλευράς». Με τη Δύση να διεκδικεί αυθαίρετα την ‘ηθική ανωτερότητα’ (αυτό που ονομάζουν moral high ground), χωρίς να βλέπει την δική της ‘πήραν’ με τις ποικίλες αναμίξεις σε ένα σωρό συγκρούσεις και μάλιστα μακριά από τα γεωγραφικά σύνορά της. Ό,τι κάνουμε εμείς είναι πάντα έργο του Θεού, ό,τι κάνει ο αντίπαλος είναι δουλειά του Διαβόλου.
     Νόμιζα ότι θα είχαμε ωριμάσει όλα αυτά τα χρόνια σε σημείο που να καταλαβαίνουμε ότι με εξαίρεση την αλλαγή της γλώσσας τα ίδια παραμύθια πουλάνε οι μεγάλοι και από τις δυο πλευρές του φράχτη. Δεν το βλέπω. Αντίθετα, όσο τουλάχιστον διαβάζω σε ελληνικά και ξένα Μέσα, η πόλωση είναι αυτή που ευδοκιμεί και καλλεργείται συστηματικά από εκείνους που επενδύουν στην τραμπάλα του τρόμου. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Και τα πρόβατα την πληρώνουν.

1 σχόλιο:

pol είπε...

Αναμφίβολα ο Πούτιν είναι ο μοναδικός παγκόσμια εν ζωή πολιτικός που αξιοκρατικά του αποδίδετε ο χαρακτηρισμός Ηγέτης. Είναι ο μόνος ηγέτης που κατανοεί βαθιά και έχει απόλυτη συνείδηση της σημαντικότητας του χριστιανισμού για την κοινωνία.

Είναι ο μόνος ηγέτης που ασχολείται με προβλήματα της χαμηλά κοινωνικά εργατικής τάξης. Παράδειγμα: Βιομηχανία είχε να πληρώσει 6 μήνες το εργατικό προσωπικό. Ο Πούτιν επισκέφθηκε την βιομηχανία αυτήν και ανάγκασε τον ιδιοκτήτη της να συντάξει κείμενο-εντολή για το λογιστήριο του εργοστασίου όπου ρητά έδινε την εντολή αποπληρωμής όλου του προσωπικού.

Τα παραδείγματα είναι εκατοντάδες. Ο Πούτιν είναι αληθινός Ηγέτης και βαθιά ανθρώπινος. Όλοι οι υπόλοιποι στη Δύση πολιτικοί είναι ανθρωποειδομαριονέτες.