Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Πένθος

Το ιστολόγιο καταθέτει σήμερα ελάχιστο φόρο τιμής στον πατέρα μας Ιερέα Κωνσταντίνο Παπαγιάννη, που εξεδήμησε χθες βράδυ, πλήρης ημερών και σε πλήρη δραστηριότητα μέχρι τέλους. Ζητούμε τις προσευχές όλων όσοι τον γνώρισαν και παραπέμπουμε σε παλαιότερη ανάρτηση ως μνημόσυνο.

7 σχόλια:

DfS είπε...

Συλλυπητήρια. Σας σκεφτόμαστε όλοι εδώ στο Λονδίνο. Αιωνία του η μνήμη.

Anastasios είπε...

Αγαπημένε μας Αντώνη και οικογένεια,

Πληροφορηθήκαμε την κοίμηση του αγαπημένου σας πατρός και εκλεκτού συλλειτουργού Κωνσταντίνου Ιερέως, και σπεύδουμε να σας μεταφέρουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Σύμφωνα με την χριστιανική πίστη ο θάνατος είναι χωρισμός ψυχής και σώματος. Ο άνθρωπος είναι ον σύνθετο. Αποτελείται από σώμα και ψυχή. Είναι διφυής και δισυπόστατος. Η ψυχή του είναι ουσία πνευματική, άϋλη και αθάνατη. Είναι το θείο εμφύσημα, που έδωσε ζωή στο σώμα, η πνοή του Θεού. Το σώμα αφ’ ετέρου είναι φθαρτό και υλικό (τη φθαρτότητά του την απέκτησε μετά την αμαρτία). Το έπλασε ο Θεός από χώμα. Το μαστόρεψε με τα δικά Του χέρια. Κατόπιν το έδεσε στενά με την ψυχή, αφού φύσηξε μέσα του την δική Του πνοή.

Ο θάνατος επιφέρει την διάλυση του δεσμού, την καταστροφή της αρμονικής συζυγίας. Η ψυχή εγκαταλείπει το σώμα, αδειάζει το σπίτι της, μετακομίζει...

Το μυαλό του ανθρώπου δεν μπορεί πάντα να χωρέσει την ακατανόητη αυτή και έσχατη κατάσταση. Μας καθησυχάζει όμως η πεποίθηση στη σοφία της θείας βουλής. Ο θάνατος δεν είναι οριακό σημείο μονάχα για την ζώσα ύπαρξη, αλλά είναι σημείο οριακό ως αφετηρία μιας άλλης καινούριας ζωής, άϋλης και πνευματικής στην απεραντοσύνη της αιωνιότητας.

Είναι αλήθεια οτι με τις σκέψεις αυτές μαλακώνει ο πόνος, αναπαύεται το πνεύμα και φθάνουμε έτσι αυθόρμητα στην ικεσία προς τον ζωοδότη και φιλάνθρωπο Κύριο, όπως αναπαύσει τον μεταστάντα στις ολόφωτες σκηνές των αγίων Του.

Ευχόμαστε ολόψυχα ο Άγιος Θεός να προστατεύει όλη την οικογένειά σας και να σας χαρίζει υγεία, ευλογία, μακροημέρευση, και να σας προσφέρει απλόχερα την εξ ύψους παρηγορία.

Κωνσταντίνου Ιερέως, αδελφού και συλλειτουργού ημών γενομένου, Αιωνία η Μνήμη!

Θερμά συλλυπητήρια
Με αγάπη Χριστού

π. Αναστάσιος & Οικογένεια

Ανώνυμος είπε...

σπάνια ιερέας ακτινοβολούσε ειρήνη και αγάπη όπως ο π. Κωνσταντίνος. Αιωνία η μνήμη του, όπως τόσο ωραία ακούστηκε μαζί με όλα τα άλλα στην εξόδιο ακολουθία που θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό. Να είστε καλά όλα σεις τα παιδιά ενός τόσο ευλογημένου και αληθινά χαριτωμένου πατρός.
Φυλίτσα

evangelos naxios είπε...

Καλό παράδεισο!!!!

kosmaser είπε...

Ο θάνατος αγαπημένου προσώπου παντα κοστίζει σε πόνο,όσο κι αν ή ελπίδα μας βρίσκεται αλλου.Εύχομαι η στοργική αγάπη Εκείνου,να παρηγορεί τις ψυχές σας.Με εκτιμηση και αγάπη,Κοσμάς,και Χρυσούλα Σεραφετινιδη.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ευχαριστώ όλους σας, και καταλαβαίνω έστω και λίγο τι σημαίνει αυτό που γράφει ο Απ. Παύλος "θλιβόμενοι αλλ' ου στενοχωρούμενοι": θλιβόμεθα ως άνθρωποι, αλλά δεν στενοχωρούμεθα "ως μη έχοντες ελπίδα". Πιστεύουμε στην Ανάσταση, και την προσδοκούμε. Καλό Πάσχα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κε Παπαγιάννη, δεχθείτε παρακαλώ τα θερμά μας συλλυπητήρια επί τη προς Κύριον εκδημία του προσφιλούς σας πατρός, εκλεκτού κληρικού και αξίου εκπαιδευτικού λειτουργού, μακαριστού πατρός Κωνσταντίνου. Ο μεταστάς πληροφόρησε αξίως τη διακονία του στον αμπελώνα του Κυρίου και τους ναούς της παιδείας, δημιούργησε μία υποδειγματική χριστιανική οικογένεια και κατέλειπε αγαθότατες αναμνήσεις σε όσους είχαν την ασύγκριτη ευλογία της προσωπικής γνωριμίας και συναναστροφής μαζί του.
Είμαστε βέβαιοι ότι η φιλόθεη ψυχή του θα αυλίζεται εν σκηναίς δικαίων στην άρρητη χαρά του Παραδείσου.
Λυκούργος και Αναστασία Νάνη