Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Φιλανθρωπία

Το Διαδίκτυο προσφέρεται για κάθε είδους συμπεριφορές, από τις πιο έντιμες και φιλάνθρωπες μέχρι τις πιο αδιάντροπα απατεωνικές. Στις τελευταίες περιλαμβάνονται και τα δακρύβρεκτα μηνύματα που εμφανίζονται κάθε τόσο για το ζεύγος Τάδε που έχει δυο παιδάκια, από τα οποία το ένα έχει καρδιακή ανεπάρκεια και πρέπει να χειρουργηθεί επειγόντως στην Αμερική, οπότε please στείλτε αυτό το μήνυμα δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω, σε ποτάμια, δάση, κοιλάδες και βουνά, και με κάθε μήνυμα που φεύγει η οικογένεια θα παίρνει ένα ευρώ, και ΜΠΙΝΓΚΟ: αμέσως μαζεύτηκε το εκατομμύριο και σώθηκε το παιδάκι και δεν θα έχετε τύψεις για το υπόλοιπο της ζωής σας.
     Μια φιλική υπόδειξη και μια πρακτική συμβουλή. Πρώτον, κανείς δεν δίνει πεντάρα (μεταφορικά και κυριολεκτικά) για το πόσα e-mail προωθείτε: για τόσο χαζούς τους περνάτε όλους αυτούς; Και δεύτερον, βάλτε τα στοιχεία του μηνύματος στο Google και δείτε πόσα χρόνια έχει που κυκλοφορεί αυτή η κατεπείγουσα έκκληση-απάτη. Και σταματήστε εκεί, χωρίς καμία τύψη.
     Συγγνώμη αν υποσκάπτω τα φιλάνθρωπα αισθήματά σας, αλλά έχω χάσει την αθωότητά μου εδώ και καιρό στα θέματα αυτά. Κατ’ εξαίρεσιν, αυτό το μήνυμα μπορείτε να το στείλετε σε όποιον θέλετε, για ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, εσείς ούτε θα χάσετε, ούτε θα κερδίσετε τίποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: