Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Ελαιόλαδο και Ευρώπη


Από τα πιο ανόητα νομοθετήματα της Ευρώπης θα είναι η προτεινόμενη απαγόρευση στα εστιατόρια να σερβίρουν ελαιόλαδο σε μπολ όπου μπορεί κανείς να βουτάει το ψωμί του ενώ επιλέγει το κύριο πιάτο (ή σε άλλα ανοικτά, μη σφραγισμένα σκεύη) [ΕΔΩ]. Θα επιτρέπεται, λένε, μόνο σε μικρά σφραγισμένα φιαλίδια με ετικέτα. Δεν ξέρω τι είδους σκοπιμότητες εξυπηρετούν στις Βρυξέλλες (ή τι πίνουν πριν νομοθετήσουν...), αλλά θα θεωρούσα το παραπάνω ‘επινόημα’ ως ένα είδος casus belli, ικανό να ωθήσει τουλάχιστον κάποιες χώρες έξω από την αγκαλιά μιας Ενωμένης Ευρώπης που δείχνει να χάνει σιγά-σιγά τα αυγά και τα καλάθια της. Άλλωστε, τι περιμένεις από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι θα πει χύμα κρασί;
     Από την άλλη βέβαια, εμείς οι Νότιοι δεν το σερβίρουμε νέτο-σκέτο: το βάζουμε σε κάθε πιάτο. Έξυπνο, έ;

1 σχόλιο:

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Θυμάται κανείς εκείνο το επίθετο "κουτόφραγκοι";
Έ! και να το ξεχνάμε εμείς, κάθε τόσο μας το θυμίζουν!