Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Δεκαπέντε λεπτά

Η υπό τον ανωτέρω τίτλο δημοσιευμένη στη σημερινή 'Καθημερινή' επιστολή παρατίθεται χωρίς χρείαν σχολιασμού τινος. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Kύριε διευθυντά
Θα ήθελα διά της παρούσης να απευθυνθώ προς τον υπουργό Oικονομικών κ. Στουρνάρα. Kύριε υπουργέ, χθες έλαβα απόδειξη πίστωσης στον λογαριασμό μου, από το Tαμείο που λαμβάνω τη σύνταξή μου (IKA Tραπεζών), για δώρο Πάσχα με το υπερβολικό ποσόν των 0,15 ευρώ (δεκαπέντε λεπτά!).
Eπειδή ποτέ στο παρελθόν, και ως εργαζόμενος ακόμα, δεν έχω εισπράξει τόσο πολλά χρήματα, παρακαλώ να με συμβουλέψετε τι να τα κάνω. Σκέφτομαι να αγοράσω μετοχές τραπεζών.
Δεν ξέρω όμως αν η σκέψη μου αυτή είναι σωστή. Ή να τα διαθέσω για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό; Γι’ αυτό σας παρακαλώ να με βγάλετε από αυτό το δίλημμα, ως ειδικός στα οικονομικά.
H απόδειξη στη διάθεσή σας.
Bασίλης Λαδικός

2 σχόλια:

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Πόσο ήταν το κόστος της διαδικασίας πίστωσης αυτών των 15 λεπτών;
Κάποτε η εφορία με ανάγκασα να χάσω ένα πρωϊνό για να εισπράξω 18 δραχμές (από αυτά τα παλιά λεφτά)!
Και γιατί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να συμψηφίζουν οφειλές και πιστώσεις;
Είναι δυνατό να βρισκόμαστε σε τόσο ανόητο κόσμο;

Ανώνυμος είπε...

Από την άλλη πλευρά κι εμένα με ανάγκασε πέρυσι η εφορία (σε περίοδο που ήμουν "πνιγμένος") να χάσω ένα πρωινό για να πληρώσω λέει το ποσό των 14,50 ευρώ για "οφειλόμενο φόρο εισοδήματος". Καθώς δεν είχα περισσότερο χρόνο για χάσιμο, το πλήρωσα αυθωρεί, αναρωτώμενος ενδόμυχα πώς είναι δυνατόν να οφείλω μετά την έκδοση του εκκαθαριστικού του οικείου έτους και άλλο ποσό για την ίδια αιτία...Ελληνικό κράτος!!
Μ.Χ.