Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ο πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος

Δυο κείμενα ήρθαν στη σκέψη μου καθώς διάβασα την είδηση της σημερινής εκδημίας του ιεράρχη των 104 χρόνων. Ο στίχος από τον Άμωμο: ‘Ελάλουν εν τοις μαρτυρίοις σου εναντίον βασιλέων και ουκ ησχυνόμην’ (το έπραξε πολλές φορές, εναντίον κάθε είδους κοσμικών αρχόντων). Και το ιδιόμελο της ακολουθίας του Μ. Βασιλείου: ‘Πάντων των αγίων ανεμάξω τας αρετάς... Μωϋσέως το πράον, Ηλιού τον ζήλον, Πέτρου την ομολογίαν, Ιωάννου την θεολογίαν’ (δεν νομίζω ότι θα ήταν υπερβολή να το προσάψουμε και στον εκλιπόντα). Αν ήθελε κανείς να τον χαρακτηρίσει με μία λέξη, αυτή θα ήταν: ασυμβίβαστος. Είτε μας αρέσει είτε όχι, τήρησε πιστά αυτά τα οποία εδίδασκε. Έδειξε ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι ‘μόδα’ και να αλλάζει χρώμα και φορέματα κατά βούλησιν (‘ελευθέρα και ζώσα’ την ήθελε). Ποια θα ήταν άραγε η σημερινή εικόνα της χώρας μας αν τα μισά από τα κηρύγματά του έβρισκαν εφαρμογή;

4 σχόλια:

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ είπε...

Ο Θεός να τον αναπαύσει.

Ανώνυμος είπε...

Ο κάτοχος της σελίδας ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ , ο Βαρδαβάς, είναι ένας φιλος του αντίχριστου Καζαντζάκη, είναι φιλοκαζαντζακικός ψευτοθεολόγος που προσπαθούσε να παραλληλίσει βλάσφημα κείμενα του Καζαντζάκη με κείμενα των αγίων της Εκκλησίας μας!!!
Φρίξον ήλιε!
Τί δουλειά έχει αυτός με αυτόν (π.ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ) που πολέμησε τον αντίχριστο Καζαντζάκη; ΟΥΔΕΜΙΑ! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΥΔΕΜΙΑ!

Παρατηρητής

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ανώνυμε, δεν διαβάζω όλες τις αναρτήσεις όλων των σελίδων, ούτε συμφωνώ υποχρεωτικά με όλους και με όλα. Ωστόσο, το να απαντούμε σε μια ευχή που εκφράζει κάποιος (όποιος κι αν είναι αυτός) με απαξιωτικό τρόπο δεν είναι ιδιαίτερα κόσμιο.

Ανώνυμος είπε...

Ας αφήσουμε αγαπητέ Γιατρέ μου τις ψευτοευγένειες και ας έχουμε περισσότερη αγάπη στον Χριστό και αντίδραση όταν Αυτός προσβάλλεται. Τα άλλα όλα είναι τύποι ανούσιοι.

Εδώ μπορείτε να διαπιστώσετε την αλήθεια όσων σας είπα:
http://thriskeftika.blogspot.com/2009/08/blog-post_2124.html

και η συνέχεια
http://thriskeftika.blogspot.com/2009/08/blog-post_11.html

Ας αφήσουν λοιπόν τις υποκρισίες.

Παρατηρητής