Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Και άλλο υπόδειγμα

Οι επιστολές διαμαρτυρίας στην 'Καθημερινή' για τις πρόσφατες ασεβείς γελοιογραφίες της συνεχίζονται, και δημοσιεύονται. Αναδημοσιεύουμε κι εδώ ακόμη μία χθεσινή, και πάλι από μια φοιτήτρια.

     Κύριε διευθυντά,
     Ως αναγνώστρια της εφημερίδας σας θέλω να σας εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη αλλά και αγανάκτηση μαζί που ένιωσα όταν αντίκρισα στα φύλλα της 10ης και 11ης Μαρτίου σκίτσα που γελοιοποιούσαν το Μυστήριο της Ζωής, τη Θεία Κοινωνία. Δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς η τόσο σοβαρή εφημερίδα σας δημοσίευσε αυτές τις γελοιογραφίες, ώστε με έναν τόσο ανώριμο τρόπο να προσβάλλεται και να θίγεται μία τόσο πολυπληθής κοινωνική ομάδα, τα μέλη της Εκκλησίας, που κάποια από αυτά αποτελούν ταυτόχρονα κι ένα μεγάλο μέρος των αναγνωστών σας (τουλάχιστον μέχρι τώρα)!
     Μπορεί μερικούς ανθρώπους (και συνεργάτες σας) να μη τους αντιπροσωπεύει η πίστη μας και να διαφωνούν με τις θέσεις της Εκκλησίας, αλλά μπορεί αυτό να δικαιολογεί τον χλευασμό των ιερών μυστηρίων; Ειδικά στην εποχή που υποστηρίζεται πολύ έντονα η διαφορετικότητα, γιατί οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι να χλευάζονται κατά αυτόν τον τρόπο; Επειδή δεν χρησιμοποιούν εκ πεποιθήσεως τη λεκτική και την έμπρακτη βία για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους; Όταν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της πατρίδας μας με βάση στατιστικά δεδομένα είναι Χριστιανοί, γιατί προτιμήσατε να αντιπροσωπεύσετε στην εφημερίδα σας τη μειονότητα;
     Σοφία Χατζηγεωργίου, Τριτοετής φοιτήτρια Μαθηματικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: