Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ρεκόρ

Διαβάζω στην προχθεσινή Καθημερινή ότι εν όψει της άφιξης στην Ελλάδα του iPhone-X έχει ήδη καταγραφεί ρεκόρ παραγγελιών (κάπου 7500 χιλιάδες μόνο στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, χώρια στα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας). Όπως επίσης διαβάζω, η τιμή του θα είναι ακριβότερη από εκείνη στις ΗΠΑ, κάπου 1200 με 1300 ευρώ. Οψόμεθα.
     Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που εν μέσω κρίσης τόσο πολλοί Έλληνες φαίνεται να ιεραρχούν τις προτεραιότητές τους με τρόπο κάπως, ας το πω κομψά, ανορθόδοξο. Με δεδομένη την ευρεία διάδοση της κινητής τηλεφωνίας, προφανώς οι καινούργιες παραγγελίες δεν γίνονται από ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν το πρώτο τους smartphone. Τους περισσεύουν άραγε τόσα ώστε να μεταπηδούν με ευκολία στο νεώτερο και πιο ακριβό μοντέλο της αγοράς; Ας αφήσω το ‘ηθικό’ επιχείρημα της πρόκλησης προς εκείνους τους συμπολίτες μας που τρέφονται στα κάθε είδους συσσίτια ή προσπαθούν να καλύψουν άλλες στοιχειώδεις ανάγκες από το συρρικνωμένο εισόδημά τους. Μήπως, από καθαρά δημοσιονομική σκοπιά, θα πρέπει να γίνεται κάποιος έλεγχος ‘πόθεν έσχες’ σε όλους αυτούς τους υποψήφιους αγοραστές; Δικαιολογεί το δηλωμένο εισόδημά τους τέτοιες... μικροσπατάλες; Τι θα είχαν να μας πουν επ’ αυτού οι περίφημοι ‘θεσμοί’; Ή μήπως δεν αγγίζουμε οτιδήποτε αυξάνει τον τζίρο των μητρικών εταιρειών; Μια υπόθεση κάνω.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Απορίας άξιον. Εχεις απόλυτο δίκιο. Δεν θίγεται τίποτε που ευνοεί τις μεγάλες εταιρείες, που ίσως είναι πάνω και από τους "θεσμούς".
Φυλίτσα Σ.Λ.