Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Πέφτουν οι μάσκες

Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα από το ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ, και αναλογισθείτε: τι άλλο περιμένουμε να μας ‘εισηγηθούν’; Μήπως κατάργηση των συνόρων; Αλλαγή γλώσσας, αλφαβήτου ή θρησκεύματος; Ήδη μας περιόρισαν τους δήμους και τα σχολεία. Υποχρεωτική στείρωση ίσως; Όλα αυτά περικόπτουν δαπάνες. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο το ‘1984’ του Orwell ακούγεται πλέον σαν παρωχημένο παραμύθι, ενώ ο ‘Θαυμαστός καινούργιος κόσμος’ του Huxley  παίρνει το πάνω χέρι. 
     ‘Το προσχέδιο της Έκθεσης της Τρόικας, η οποία είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας και φέρει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά το Eurogroup της Δευτέρας... παρουσιάζει το σχέδιο μείωσης των λειτουργικών δαπανών κατά 62% και κατά 41% των μισθών και των συντάξεων των ενόπλων δυνάμεων, για την περίοδο 2009 – 2016. Η συγκεκριμένη παράγραφος ολοκληρώνεται με την επίμαχη φράση: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών, αλλά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας».’ Βλέπετε; Ιδέες απλώς μας δίνουν οι άνθρωποι... Να μας βοηθήσουν θέλουν. Μην πάει ο νους μας πάντα στο πονηρό!
     Το πιο ανησυχητικό όμως δεν είναι αυτό: είναι ο μεγάλος αριθμός αναγνωστών που με τα σχόλιά τους υβρίζουν τον στρατό και θεωρούν ως ‘σωστή’ την εισήγηση της Τρόικας. Η μετάλλαξη σιγά-σιγά ολοκληρώνεται...
     Υστερόγραφο. Κι ένα που μου έστειλαν σήμερα για... ψυχαγωγία:  «Έξω στο μπαλκόνι να ανεμίζει ελληνική σημαία & μέσα στο σαλόνι να παίζει Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής... Αυτοί οι γείτονες κάτι κάνουν λάθος...»

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που κάνουν οι ηγεσίες των κρατών μελών της ευρωζώνης όλο αυτό τον καιρό ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου εναντίον της Ελλάδας . Ενός πολέμου που έχει ως στόχο την μαζική εξόντωση του ελληνικού λαού και την διάλυση της χώρας.
Μίλησε κανείς για γενοκτονία ;

Φ.

Άρης Γαβριηλίδης είπε...

Γεγονός πάντως είναι ότι ο Ελληνικός στρατός έχει, αναλογικά, περισσότερους στρατηγούς από αυτόν των ΗΠΑ.
Γεγονός επίσης είναι ότι υπάρχουν στη χώρα μας πολλά στρατόπεδα
μακριά από τα σύνορα, που δεν δικαιολογούν την παρουσία τους,επειδή ιδρύθηκαν για τους ίδιους λόγους που φύτρωσαν Πανεπιστημιακές σχολές σε κάθε γνωνιά της επικρατείας δηλαδή ρουσφετολογικά, για την οικονομική υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Προφανώς σε αυτά τα στρατόπεδα πλεονάζουν ανθρώπινοι και υλικοί πόροι που επείγει να ανακατανεμηθούν με ορθολογιστικά κριτήρια.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Άρη, καμμία αντίρρηση--άλλο πράγμα ο εξορθολογισμός (που σίγουρα θα πρέπει να γίνει και με κριτήρια αποτελεσματικότητος) και άλλο η μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε ένα σύνολο από βουτυρόπαιδα (προς τα εκεί πηγαίνουμε...), με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων...

Ανώνυμος είπε...

Ο Θουκυδίδης ,πάντα επίκαιρος και προνοητικός , μιλάει για υπεύθυνους ''πολίτες οπλίτες'' και όχι για ζόμπι της παγκοσμιοποιημένης σαχλαμάρας . Καλά είναι τους παππούδες μας να τους ακούμε ...

Φ.

ΑΠΟΣΤ-ΓΕΩΡ ΣΟΦΟΣ είπε...

Υπερασπιστές της Δημοκρατίας είναι οι πολίτες της.
Χωρίς στρατό πολιτών δεν υπάρχει δημοκρατικό πολίτευμα!
Τα άλλα είναι εκ του πονηρού...