Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ένα τίτλος για Guinness


Διαβάζω στο χθεσινό
Βήμα: Τέλος στο ζήτημα της Θάλειας Δραγώνα έβαλε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, κάνοντας δεκτή την παραίτησή της από τη θέση της Ειδικής Γραμματέως Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης’ (πάρτε και μιαν ανάσα, βρε παιδιά!).

Ελπίζω με την παραίτηση (για την οποία δεν χάσαμε και πολύ ύπνο) να καταργηθεί και η αντίστοιχη θέση, μπροστά στην μακροσκελή ονομασία της οποίας χάνουν το χρώμα τους οι επίσημοι τίτλοι όλων των μοναρχών, πατριαρχών και φεουδαρχών ανά την υφήλιο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χμ! δε γνωρίζετε μάλλον τι ακριβώς συνδέει τη θέση με τον τίτλο. Αφορά κι αναφέρεται στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση του εξωτερικού. Μπορώ με βεβαιότητα να πω πως τελειώνει κι αυτή. Η οποία βέβαια υπολειτουργούσε αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Τι το θέλετε όμως αγαπητέ μου!! Οι Έλληνες αυτό θέλουν αυτό έχουν. Ας το απολαύσουν. Μιλάμε για την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Καταλαβαίνω πολύ καλά τί ακριβώς εννοεί ο τίτλος, αλλά δεν χρειάζονται 15 λέξεις για να το πει. Ο τίτλος είναι για κατάργηση, όχι το ενδιαφέρον για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Σημειώνω ότι σε πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό συνάντησα Έλληνες στην ψυχή και το φρόνημα που είχαν μάθει τα ελληνικά ΜΟΝΟΙ τους, προς εντροπή μας.