Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Κάθε θάμα...

Ποιος νόμος εφαρμόσθηκε ποτέ σωστά στη χώρα αυτή, για να περιμένουμε ότι θα εφαρμοσθεί και η απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους; Οι εστιάτορες και άλλοι συναφείς επαγγελματίες θεώρησαν ότι έπεσε η κίνησή τους χωρίς σταχτοδοχεία στα τραπέζια, κι έτσι αποφάσισαν να τα επαναφέρουν. Κι ας λέει άλλα ο νόμος. Τέτοιες λεπτομέρειες θα κοιτάμε τώρα; Με ανάλογο τρόπο ίσως, κάποιοι σκέφτηκαν κάποια στιγμή στη ζωή τους ότι οικονομικά τους συμφέρει να μη πληρώνουν φόρους, κατ’ εξακολούθησιν. Η λογική είναι ίδια: το συμφέρον της τσέπης υπεράνω νόμων (και υγείας).

2 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Μήπως είναι τελικά καλύτερο να επιτρέπανε τα καπνιστήρια στα κέντρα; Αν και νομίζω το πρόβλημα είναι στα μικρά μαγαζιά και καφενεία, όπου οι χώροι είναι συνυφασμένοι με τους καπνιστές. Για να πω την αλήθεια, εγώ ως μη καπνιστής θ' απέφευγα τέτοιους χώρους έτσι και αλλιώς.
Ένα άλλο μέτρο θα ήταν η εισαγωγή της έκδοσης άδειας λειτουργίας μαγαζιού με καπνίζοντες και μια βαριά ετήσια φορολόγηση όσων λειτουργούν τέτοια μαγαζιά. Αυτό θα τους πόναγε και θα το σκέφτονταν κάπως και κάποια χρήματα θα έπαιρνε και το δημόσιο.

Ανώνυμος είπε...

Όχι πως αποδέχομαι το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους , αλλά νομίζω ότι αυτή η αναρχία και ανυπακοή των Ελλήνων διασώζει μικρή έστω ελπίδα σωτηρίας του Γένους …

Φώτης