Ένα ασυνήθιστο δημοψήφισμα έλαβε χώρα προχθές στην Ιρλανδία. Η παραδοσιακά ρωμαιοκαθολική αυτή χώρα ψήφισε για το αν πρέπει να καταργηθεί η συνταγματική τροπολογία που απαγορεύει τις αμβλώσεις. Κάθε τόσο οι αγγλόφωνες εφημερίδες δημοσίευαν περιπτώσεις γυναικών από την Ιρλανδία που ‘αναγκάστηκαν’ να ταξιδέψουν εκτός συνόρων για να διακόψουν μια ανεπιθύμητη γι’ αυτές εγκυμοσύνη. Το αποτέλεσμα: 67% υπέρ των αμβλώσεων, 33% κατά (εξαίρεση η κομητεία Ντόνεγκαλ που ψήφισε 52% κατά).
Θα ήταν βέβαια άξιο συζητήσεως κατά πόσο ένα θέμα που άπτεται της ευρύτερης ηθικής τάξεως και δεοντολογίας μπορεί να γίνεται αντικείμενο ψηφοφορίας. Με αντίστοιχη λογική, μπορεί κανείς να βάλει σε δημοψήφισμα π.χ. την επαναφορά της θανατικής ποινής, την καθιέρωση της δουλείας, την παιδική εργασία ή την αγοραπωλησία παιδιών, την θανάτωση των ανιάτων και των υπερηλίκων κι ένα σωρό άλλα ζητήματα, που αποτελούν άχθος για την κοινωνία. Σε μια πιο ‘τραβηγμένη’ εκδοχή, μπορεί μια μέρα να δούμε και δημοψήφισμα για καθεμία από τις Δέκα Εντολές! («Τι θα πει ‘τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου’ στις μέρες μας;»).
Οπωσδήποτε, σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο, «δικαίῳ νόμος οὐ κεῖται»: όσοι θεωρούν την διακοπή της κύησης ανθρωποκτονία δεν πρόκειται να καταφύγουν σ’ αυτήν επειδή θα αλλάξει ο νόμος. Είναι όμως ανατριχιαστικά τραγικό δείγμα της ανθρώπινης πορείας οι εικόνες νεαρών γυναικών (και όχι μόνο) που πανηγυρίζουν έξαλλες την ‘ελευθερία της επιλογής’ να σκοτώνουν τα έμβρυά τους που θα απολαμβάνουν από εδώ και μπρος. Να την χαίρονται...
Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΝΑ ΦΟΝΕΥΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. - Η ΜΑΝΝΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗN ΖΩΗ THΣ ΘΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ "ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΣ;"- ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩΝΤΕ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Π.Χ. ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μάλιστα σε παπικό εκκλησιαστικό σώμα. Δείγμα του σε τι πλάνη βρίσκονται εκεί οι άνθρωποι. Όχι ότι εμείς υστερούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνεξάρτητα από την γνησιότητα ή μη της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης των ψήφων (για να μην είμαι καχύποπτος), η εικόνα των πανηγυρισμών καταδεικνύει τη σύγχυση του σημερινού ανθρώπου και την εγωπάθειά του (εγώ να ζήσω καλά, οι άλλοι - ακόμη και το παιδί μου - δεν με ενδιαφέρουν).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσφαλώς και η αμαρτία πολλές φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας κορυφώθηκε, υπήρξε όμως πάντοτε επέμβαση Θεού. Εμείς ευχόμαστε μετάνοια, ακόμα και στη Νινευή ο Θεός "άλλαξε" την απόφασή Του...