Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Διαδικασία

Πώς το λέει η ελληνική παροιμία; Δεν ξέρουν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα. Δεν χρειάζεται να τους περιγράψω αλλιώς: τόσες μέρες ψάχνουν δια της μεθόδου της κολοκυθιάς να βρουν με πόσες κάλπες και με πόσες ψηφοφορίες θα επιλύσουν ένα ζήτημα που σε κάθε πολιτισμένη χώρα θα το είχε λύσει ένας εισαγγελέας με έναν δικαστικό κλητήρα, χωρίς να προσφύγει στο κοινοβούλιο. Εδώ πρόεδροι Βουλής, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές και εκπρόσωποι κάθε είδους αγωνίζονται ‘επί της διαδικασίας’, προσπαθώντας να αναβάλουν την ενασχόληση με την ουσία. Οι ευσχήμονες δηλώσεις, μπροστά σε κάμερες, φλας και μικρόφωνα και με την παρουσία του αρχηγού του κράτους, περί ‘προστασίας της δημοκρατίας’ απλώς επιτείνουν το αίσθημα ναυτίας που αισθάνεται κανείς κάθε φορά που τους ακούει.
     Τα έλεγα αυτά κάποια στιγμή σε συνάδελφο. «Ξέρουν πολύ καλά τι λένε και τι κάνουν, όλα αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου», μου απάντησε. Φοβούμαι ότι η εναλλακτική αυτή ερμηνεία απλώς αφαιρεί και το ελαφρυντικό του ακαταλογίστου από τους λεγάμενους.

4 σχόλια:

  1. Γιατρε, χρονια πολλα, να ειστε γερος και με εμπνευση παντα να καταθετετε τις σκεψεις σας.!..και οσον αφορα το θεατρο που παιζεται στο κοινοβουλιο..οποιος δε θελει να ζυμωσει δεκα μερες κοσκινιζει..λεει μια αλλη παροιμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα όμως να προσθέσω και κάτι άλλο γι' αυτό το "άθλιο" USB. Ακούω τόσα φοβερά πράγματα και τόσα χονδροειδή ψέμματα που δεν αντέχω άλλο.
    Δεν μπορεί κάποιος, λέει, να πρωτοκολλήσει ένα CD, USB, έναν ... υπολογιστή κλπ. Άλλος αντέγραψε, άλλος δεν ... αντέγραψε, άλλος κατέστρεψε το "πρωτότυπο" CD/USB κλπ. κλπ.
    Όλα αυτά υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Ο κάθε απλός χρήστης υπολογιστή ξέρει καλά, ότι στον ηλεκτρονικό κόσμο αυτό που έχει σημασία είναι το αρχείο και τίποτ' άλλο. Αν χαλάσει ο σκληρός μας δίσκος, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να σώσουμε τα αρχεία μας, όχι τον δίσκο! Και κάθε αρχείο, μπορεί να αντιγραφεί ηλεκτρονικά, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΥΠΩΘΕΙ (δεν υπάρχουν φαίνεται εκτυπωτές στα υπουργεία, ούτε σ' αυτό της Γαλλίας) και φυσικά να ... ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΕΙ! Έτσι, θα υπήρχε ... "πρωτότυπο" στοιχείο και όχι ένα αρχείο που κατάντησε "αχρείο" και μαζί του καταρρακώθηκε η αξιοπρέπειά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς, με κάτι τέτοια γίναμε ρεζίλι και σε όλους τους τεχνολάτρες της εποχής μας... Από δικαιολογίες, άλλο τίποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή