Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να πεις κάτι, αρκεί να έχουν την κατάλληλη έμφαση
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011
Παραπληροφόρηση
Ας δεχθούμε ότι χθες τελικά οι δυο πολιτικοί αρχηγοί πέτυχαν το αυτονόητο (την συνεννόηση), έστω κι αν μέχρι το τέλος έμοιαζε για αδιανόητο. Τι νόημα έχουν πρωί-πρωί οι δεκάδες δημοσιογραφικές ερωτήσεις του τύπου «Ποιος υποχώρησε πρώτος;» ή «Ποιος εξώθησε τον ΓΑΠ σε παραίτηση;» ή «Τι ανταλλάγματα ζητούνται;» και άλλα φαιδρά. Είδαμε και πάθαμε να φτιάξουμε πολιτική μαγιονέζα, γιατί πάτε να την ‘κόψετε’; Αν το έλλειμμα ενημέρωσης είναι πρόβλημα, το πλεόνασμα πληροφόρησης (οι δυο λέξεις δεν είναι συνώνυμες: κατά τον T. S. Eliot η γνώση χάνεται μέσα στην πληροφορία και η σοφία μέσα στη γνώση) πολλαπλασιάζει τα προβλήματα, με τον μηχανισμό της πιθανολογίας. Να πού χρειάζονται και οι απεργίες στα Μέσα.
Πολύ σωστά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλώς τα ΜΜΕ γεμίζουν τον χρόνο τους οι δημοσιογράφοι δικαιολογούν την ύπαρξη τους και οι "αξιοπρεπέστατοι" πολιτικοί μας ξεκίνησαν την προεκλογική εξτρατεία την ώρα που καιγόμαστε.Εχω απελπιστεί φως πουθενά
Αυτό που είναι ακόμα πιο εκνευριστικό Αντώνη είναι το ότι οι φίλοι μας οι δημοσιογράφοι, εκτός από το καθήκον τους να μας ενημερώνουν, νομίζουν πως έχουν καθήκον να κάνουν και κριτική επί παντός επιστητού και μάλιστα με ύφος 100 καρδιναλίων.! Ανοίγεις τα ΜΜΕ για να ακούσεις τα γεγονότα και στην πραγματικότητα ακούς την κριτική που κάνει ο κύριος τάδε και η κυρία τάδε.. Δεν το μπορώ αυτό.! Δεν μπορώ να δεχτώ πως ο κάθε κύριος και κυρία απ' αυτούς έχει περισσότερη κρίση από το μέσο Έλληνα.! Δ.Χ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο "πλεονέκτημα" της λεγόμενης 4ης εξουσίας (Τύπος) είναι ότι έχει μόνο "δικαιώματα" και σχεδόν καμία υποχρέωση--δεν δεσμεύεται να κάνει κάτι. Εδώ που τα λέμε όμως, και οι υπόλοιπες τρεις εξουσίες που έχουν (υποτίθεται) τέτοιες δεσμεύσεις από το νόμο, κάνουν περισσότερα; Τουλάχιστον αν κρίνουμε από τα δικά μας, ο χρόνος τους αναλίσκεται σε ξεκατίνιασμα και απόδοση ευθυνών, πάντα στην προηγούμενη κυβέρνηση.
ΑπάντησηΔιαγραφή