Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να πεις κάτι, αρκεί να έχουν την κατάλληλη έμφαση
Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010
Συνάντηση με την Ιστορία
Δεν έχουμε όλοι την εμπειρία της άμεσης επαφής με την Ιστορία του τόπου όπου ζούμε. Και δεν εννοώ να την γνωρίσουμε στα μουσεία ή τους αρχαιολογικούς χώρους, όπου η παρουσία της είναι ήδη τεκμηριωμένη. Άλλο είναι αυτό, και άλλο είναι να σε ξαφνιάζει καθώς αναδύεται αναπάντεχα μπροστά σου από τα έγκατα της γης, σε χρόνο ανύποπτο. Αυτή την 'αγαθή τύχη' είχε πριν μερικούς μήνες ο καθηγητής Νίκος Ψυχογυιός στην Κρήτη. Τις λεπτομέρειες εκθέτει στο ομώνυμο Ιστολόγιο (ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ) που θα πρέπει να διαβαστεί από όλους όσοι ενδιαφέρονται για τον τόπο αυτό, το παρελθόν του και τη συνέχεια στο παρόν και το μέλλον του. Πέρα από την επαινετική αναφορά, συνιστούμε μια αναλυτική επίσκεψη, προς γνώσιν και μίμησιν.
Αγαπητέ κύριε Παπαγιάννη , γιά την σημερινή σας ανάρτηση φαντάζομαι οτι δεν παραλείψατε να πάρετε και την έγκριση τόσον του Παιδαγωγικού μας Ινστιτούτου , όσον και της αρχιγραμματέως του πρώην Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων...!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιότι μιλάτε γιά ιστορική συνέχεια αυτού του τόπου και τέτοια πράγματα είναι σήμερα ριψοκινδύνως αιρετικά !
Έλα όμως που οι καθημερινές ανασκαφές αποκαλύπτουν την πραγματική αλήθεια και ανοίγουν τους τάφους των επίδοξων επιβούλων του ιστορικού μας λαού ...
Φίλτατε Αντώνη , να είσαι καλά που μας καθήλωσες οικογενειακώς στην "συνάντηση με την ιστορία".
Όσο θα υπάρχουν τέτοιοι υπέροχοι Έλληνες θα κοιμάμαι ήσυχος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦώτη, ισχύει και εδώ το ευαγγελικό "Εάν ούτοι σιωπήσωσιν, οι λίθοι κεκράξονται". Στην Ελλάδα οι πέτρες έχουν περισσότερο μυαλό από ορισμένους ανθρώπους. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και άνθρωποι που αποδεικνύουν το αντίθετο, όπως λέει και ο Σοφός φίλος μου. Συνεπώς δικαιούμαστε να ελπίζουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφή